SevillaSevillaSevillaSevillaSevilla

Calle Asunción

Winkelstraat Calle Asunción ligt in de wijk Los Remedios in Sevilla, ten zuiden van de oude wijk Triana. Je kunt gerust aannemen dat Calle Asunción de belangrijkste winkelstraat is van Los Remedios. 

Sevilla_calle-asuncionDe lange straat loopt van de Plaza de Cuba tot aan het 'Feria de Abril' terrein (dit moet je je voorstellen als lege straten die alleen voor de Feria-week in april worden opgebouwd). Je vindt er voornamelijk vele kleding- en schoenenwinkels van topmerken, juweliers, opticiens, supermarkten, banken en (koffie)barretjes. 

Omdat Los Remedios een échte Sevilliaanse wijk is, gebouwd rond 1950 vanwege de woningnood en bewoond door de hogere middenklasse, mag je aannemen dat Calle Asunción een beetje traditioneel is. De meeste Sevillianen gaan hier dan ook graag 'dressed up' winkelen en koffie drinken.

Autovrij
Sinds 2009 is de straat geheel autovrij gemaakt. Dit stuitte op tegenstand van de bewoners en de winkeliers, maar het resultaat mag er zeker zijn. Met twee metrohaltes in de buurt en veel bussen die rijden tot aan de Plaza de Cuba of het Feriaterrein is het nog steeds een hele gewilde winkelstraat. Bovendien is het te voet maar zo'n kwartier lopen vanuit het centrum, dus een prima alternatief als je hartje Sevilla al gezien hebt.

Locatie

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!