SevillaSevillaSevillaSevillaSevilla

Calle Tetuán

Parallel aan de Calle Sierpes loopt de lange winkelstraat Tetuán. Calle Tetuán loopt van de Plaza Nueva (waar de stadsmetro aaankomt) tot het commerciële Plaza de Duque, waar het grote warenhuis, el Corte Inglés staat.  Er wordt wel beweerd dat deze straat één van de duurste is van heel Spanje. Je vindt er dan ook vele Spaanse topmerken!

Sevilla_winkelen-calle-tetuanIn de Calle Tetuán is het op bijna elk uur van de dag gezellig druk, zelfs tijdens de siesta van twee tot vijf kun je gerust blijven shoppen, want de meeste winkels blijven hier gewoon open.
 
Behalve de bekende Spaanse kledingzaken als Zara, Mango, Mássimo Dutti heb je er vele (goede) schoenenwinkels, kantoren en banken. Ook is er altijd wel een straatmuzikant of schilder te vinden. In de zestiende eeuw werd de straat 'Colcheros' genoemd. Dit woord stamt af van 'colcha' wat bedsprei betekent. Hoogst waarschijnlijk dus vernoemd naar de vele fabrikanten en verkopers van dit product destijds. In 1869 veranderde de naam van de straat in Tetuán ter herinnering aan de verovering van Tetuán (Marokko) door Generaal O´Donell.

Het meest opvallende en karakteristieke element van de straat is het reclamebord van de auto´s van Studebaker. Deze werd gemaakt van keramiek in 1924 en onlangs  is het gerestaureerd.
Je vindt deze reclame naast een juwelier op nummer 9. 

Sevilla_calle-tetuan-studebaker 

Locatie

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!