SevillaSevillaSevillaSevillaSevilla

Calle Sierpes, de bekendste winkelstraat van Sevilla

De Calle Sierpes is gelegen in het historisch centrum en is de bekendste winkelstraat van Sevilla. Als toerist die van shoppen houdt, mag je deze straat niet missen. De winkelstraat loopt van de Plaza de la Campana tot het San Francisco plein waar het (mooie) gemeentehuis staat.

Sevilla_winkelen-calle-sierpesIn de†Calle Sierpes zitten volop juweliers, kado-winkels, modezaken en keramiekwinkels. Gelukkig worden er tijdens de hete zomermaanden†via de hoge huisgevels†zonneschermen geplaatst,†die zorgen voor een lichte verkoeling tijdens het winkelen. Ook†brengt dat een gezellige Sevilliaanse sfeer met zich mee.

Het schijnt dat de straat eeuwen geleden een aftakking van de Guadalquivir rivier†was, waar enkele kloosters zich op de oevers vestigden. De eerste naam van de straat werd gegeven rond 1248 en luidde: 'Calle Espaderos' dat afstamt van het woord zwaard: espada. Misschien destijds zo genoemd naar de vele zwaardenboetiekjes?

Vanaf de vijftiende eeuw werd de straat herdoopt tot Calle de la Sierpe dat later Calle Sierpes werd. Het is niet helemaal duidelijk waar deze naam vandaan komt, hierover†zijn verschillende†theorieŽn.

Cervantes
Wat wel een bekend historisch gegeven is, is dat Miguel de Cervantes (wereldberoemde Spaanse schrijver) gevangen heeft gezeten in de gevangenis aan het einde van de Calle Sierpes.
Bovendien maakt de straat deel uit van de†'Carrera Official' (stukje van de route die elke processie aflegt)†tijdens de beroemde Semana Santa. Dat betekent dat elke heilige 'troon'†deze straat passeert voordat†het langs het Gemeentehuis gaat en eindigt in de kathedraal.

Leuk weetje: hťt afspreekpunt van vele Sevillianen is†bij La†Campana, de meest bekende†koffiebar en banketbakker van Sevilla. Deze is te vinden aan het begin van de straat, Calle Sierpes nummer 1-3.

Locatie

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Kom naar Sevilla!

Mooie video van de prachtige stad Sevilla en de belangrijkste attracties en bezienswaardigheden.