SevillaSevillaSevillaSevillaSevilla

Flamenco in Triana

De bakermat van de flamenco ligt in de wijk Triana aan de oever van de Guadalquivir rivier. De inwoners van de wijk, de Trianeros, zijn over het algemeen gelovige mensen en houden van hun gezellige wijk en van flamenco. 

Sevilla_FlamencoWat je niet mag missen tijdens een bezoek aan de wijk Triana is 'La Capilla de los Marineros' in de Calle Pureza 52. Hier kun je de 'hoop' van Triana ofwel de koningin van de Trianeros bewonderen.

Nog een aanrader is 'La Iglesia de Santa Ana' gelegen aan de Plazuela de Santana. Het is een van de mooiste kerken van de stad, in 1276 gebouwd op bevel van koning Alfonso X. Er hangt een prachtig verguld houten altaarstuk van Pedro de Campaña. Zie meer over deze kerk onder de rubriek Musea.

TIP: bezoek een spectaculaire flamenco-show samen met een gids die alle ins en outs van de flamenco kent. Bestel je tickets van tevoren online!

Bestel hier tickets voor een flamenco-show in Sevilla

Of bestel tickets voor de flamenco-show in Tablao Flamenco Los Gallos, Sevilla's oudste show, die al ruim 45 jaar bestaat en wordt gezien als één van de bekendste en meest gewaardeerde shows. 

Bestel hier tickets voor de Flamencoshow in Los Gallos

Flamenco bars
En dan, als de avond valt en na wat tapas in de straat Jacinto, is het tijd voor flamenco! Je kunt de volgende bars bezoeken waar ze flamenco zingen en dansen.


Een fijne avond en laat je niet verleiden door de 'nep' flamenco-gelegenheden die in het centrum reclame maken!

Locatie

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Sevilla, parel in Andalusië (Spanje)

Sevilla, prachtige stad in Andalusie (Spanje). Beelden van bezienswaardigheden, parken en de flamenco in Sevilla.