SevillaSevillaSevillaSevillaSevilla

Bedevaart Nuestra Señora del Valme

Ook al hoor je er niet veel over, de bedevaart Romería de Nuestra Señora del Valme staat op de lijst van belangrijke feesten (Fiësta de Interés Turístico Nacional) van Spanje. Samen met de bedevaart van El Rocío is het de bekendste van Andalusië.

romeria-de-Valme-SevillaElke derde zondag van oktober viert men deze bedevaart waarbij men óf te voet, per kar met ossen of per paard vanuit de gemeente Dos Hermanas naar het 'Cortijo de Cuarto' in Bellavista komt. Dat is namelijk de verblijfplaats (La Ermita de Valme) van de Heilige Maagd Valme (La Virgen de Valme).

Deze korte pelgrimtocht wordt al gehouden sinds de middeleeuwen (Reconquista), toen de christenen de moren versloegen.

Het is een prachtige 'romería' omdat de karren (carretas) met ossen helemaal bedekt zijn met gekleurd papiermaché. De meeste vrouwen zijn gekleed in feria-kleding met laarzen en ook de traditionele Cordobese hoeden worden door veel mannen gedragen.

De pelgrims die ´s ochtends al om 8 uur uit Dos Hermanas vertrekken maken de hele dag plezier, ze drinken, dansen, zingen en eten om na het bewonderen van hun Heilige, rond 17. 30 uur weer terug te gaan, uiteraard nóg vrolijker...

Echt een aanrader om te gaan zien als je in de derde zondag van oktober (in 2014 op 19 oktober) in Sevilla bent!

Adres: Ermita de Valme, Bellavista

Locatie

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!