SevillaSevillaSevillaSevillaSevilla

Weerkalender Sevilla

Voor Nederlandse begrippen is het in Sevilla al zomer vanaf maart. Al kan er dan nog regen vallen, de temperatuur kan al behoorlijk oplopen, wel tot zo´n 30 graden overdag. De maanden april en mei zijn net als maart zacht, maar ook onvoorspelbaar.

Sevilla_sevilla-weer4.jpgHoudt er dus rekening mee dat het tijdens de week voor Pasen (Semana Santa) het weer niet altijd voorbeeldig is. Vaak moeten sommige broederschappen afzien van hun processie door de regenval. Dit geldt ook voor de Feria de Abril (feestweek in april), het kan dan best wisselvallig zijn en dan is het maar goed dat de casetas van een dakje zijn voorzien.

Vanaf juni moet je rekening gaan houden met hitte, zo´n 35 ºC overdag. In de maanden juli, augustus en september kun je het beste, net als de Sevillanen, ´s middags een dutje doen. Gedurende deze maanden leeft men langer in de avonduren, vanaf zo´n 22.00 uur ´s avonds is het pas prettig buiten.

'Veranillo de Membrillo' is een vaak gehoorde uitdrukking in Andalusië en Sevilla. Het wordt vaak gezegd over de periode eind september tot en met oktober. Net als je denkt, nu wordt het eindelijk koeler, heb je te maken met een vochtige en warme nazomer. Membrillo is kweepeer, deze is van binnen doorzichtig en plakkerig. Vandaar dus 'kweepeer nazomer'.

Vanaf eind oktober is het heerlijk, niet te warm overdag maar wel met zon, al kan er dan soms een dag regen tussen zitten. In december, rond kerst is de ervaring dat het vaak regent. Januari en februari zijn wisselvallig, maar er valt minder regen dan in november en december. Vanwege de zachte wintertemperaturen zijn het ook prima maanden om Sevilla te bezoeken. Neem echter wel een winterjas mee in deze tijd omdat de meeste gelegenheden niet zijn voorbereid op kou en dus slecht verwarmd zijn.
Sevilla_sevilla-weer6.jpg 

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Sevilla, parel in Andalusië (Spanje)

Sevilla, prachtige stad in Andalusie (Spanje). Beelden van bezienswaardigheden, parken en de flamenco in Sevilla.