SevillaSevillaSevillaSevillaSevilla

Weer en klimaat in Sevilla

Sevilla kent een mediterraan klimaat dat wil zeggen dat de zomers warm (heet) zijn en de winters, als de meeste regen valt, mild. Sevilla behoort dan ook, met een gemiddelde temperatuur van 18,5 ļC en een regenval van gemiddeld 650 liter op jaarbasis, tot ťťn van de warmste steden van Europa. De neerslag is verspreid over ongeveer 40 dagen, waarvan je er zoīn twintig kunt aftrekken, omdat er maar een paar millimeter regen valt.

Sevilla_sevilla-weer2.jpgZomer
De zomers in Sevilla zijn werkelijk heet met temperaturen die vaak boven de 40 ļC uitkomen, voor je gevoel voelt het dan als 50 graden. Je kunt stellen dat vanaf maart tot en met november de temperaturen kunnen oplopen tot zoīn 30 graden in de middag. Vanaf mei stijgt dit alleen maar en in de maanden juli, augustus en september is het raar als de temperatuur overdag de 35 graden niet haalt.†

Winter
In de wintermaanden, november, december, januari en februari valt de meeste regen, maar van sneeuw is bijna nooit sprake, alhoewel er misschien heel lokaal een sneeuwvlokje kan vallen.

TIP: Ook al denk je dat het lekker warm wordt in Sevilla, neem in de winter toch maar een warme trui†mee.†Je kunt namelijk†versteld staan over hoe koud het kan zijn, dit komt omdat de huizen en uitgaansgelegenheden niet zo goed geÔsoleerd zijn en er vaak ook geen centrale verwarming is.

Meer informatie over het klimaat in Sevilla vind je bij Klimaatinfo.nl.

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Sevilla, parel in Andalusië (Spanje)

Sevilla, prachtige stad in Andalusie (Spanje). Beelden van bezienswaardigheden, parken en de flamenco in Sevilla.