SevillaSevillaSevillaSevillaSevilla

24 Uur in Sevilla

Sevilla, de stad die je betovert door haar charme en schoonheid. De Arabische invloeden, de oude binnenstad, de smalle straatjes en de oude wijken maken Sevilla tot een van de hoogtepunten van Andalusië. Ben je tijdens een vakantie in Andalusië slechts één dag in Sevilla en wil je toch zo veel mogelijk zien, volg dan onze tips voor de belangrijkste hotspots van Sevilla.

Sevilla_bezienswaardigheden

Plaza de Espana
Een bezoek aan Plaza de España is de juiste keuze om je dag mee te beginnen. Dit plein is een van de meest bezochte monumenten in Sevilla, ontworpen ter ere van de Ibero­Amerikaanse tentoonstelling van 1929. Het halvemaanvormige plein is omgeven door een gracht en vier bruggetjes die symbool staan voor de voormalige vier koninkrijken van Spanje (Castilië, Leon, Navarra en Aragon). Op het plein vind je 52 tegelmozaïeken, ook wel azulejos in het Spaans genoemd, waarop alle Spaanse provincies worden afgebeeld met hun wapenschild en geografische ligging.

Sevilla_plaza-espana

Plaza de España is gelegen in het Maria Luisa Park, dat het bekendste openbare park van Sevilla is. Breng een bezoek aan dit park en geniet van een ritje met de paardenkoets, een boottochtje of geniet van de zon en al het moois dat Plaza de España te bieden heeft op een van de vele bankjes.

Sevilla_Plaza-Espana

Real Alcázar
Als meest indrukwekkende monument van Sevilla is het koninklijk paleis zeker een bezoekje waard. Het voormalige Arabisch fort bestaat uit meerdere paleisachtige gebouwen en prachtige tuinen, die zeer geschikt zijn voor het maken van een wandeling. Een opvallend aspect aan dit koninklijk paleis is de Mudéjar bouwstijl, een mix van christelijke­ en arabische architectuur. Het Alcázar is samen met de nabij gelegen kathedraal van Sevilla in 1987 opgenomen op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Het paleis wordt zelfs nog steeds gebruikt als officiële verblijfplaats voor de koninklijke familie tijdens hun bezoeken aan Sevilla.

De Kathedraal en La Giralda
Vlakbij Real Alcazer liggen de kathedraal en de Giralda-toren. De vijfbeukige kruiskerk met kapellen is een niet te missen hotspot in Sevilla. Het is namelijk de grootste Gotische kathedraal ter wereld. Toen Sevilla nog in handen was van de Moren en tot het het koninkrijk Al­Andalus behoorde, stond op deze plek de hoofdmoskee met de bijhorende Giralda minaret. Toen de Christenen Sevilla heroverden moest de moskee echter plaatsmaken voor deze majestueuse kathedraal. De Giralda toren is blijven staan en dient tot de dag van vandaag als kerktoren. In één van de kapellen bevindt zich het grafmonument ter ere van Christoffel Columbus, de kathedraal in Sevilla is zijn laatste rustplaats.

Sevilla_paarden-koetsen

De wijk Santa Cruz
In hartje Sevilla ligt de oude Joodse wijk Santa Cruz: een wijk met een wrede geschiedenis die nu is uitgebloeid tot een ware toeristische attractie. De kleine straatjes, smalle steegjes, vele pleintjes en sinaasappelbomen zorgen voor een pittoreske sfeer en dienen als een schitterende omgeving voor het maken van een wandeling. Je kunt er genieten van de vele souvenirswinkeltjes, speciaalzaakjes, eettentjes en barretjes. En door de wirwar van straten is het helemaal niet gek dat je er zult verdwalen.

Metropol Parasol
Op het plein Plaza de Encarnación staat de moderne houten constructie Metropol Parasol. Dit project staat ook wel bekend als ‘Las Setas’, wat de Paddenstoelen betekent. Dit bouwwerk is ontworpen door de Duitse architect Jurgen Mayer en is de grootste houten constructie ter wereld. Erg bijzonder is dat bovenop het bouwwerk een wandelpad ligt dat je de meest prachtige uitzichten biedt op het centrum van Sevilla. Een erg groot contrast is het wel, van het klassieke authentieke centrum naar dit moderne monument.

Sevilla_Metropol-Parasol

Essentiële informatie
Het is belangrijk om het weer goed in de gaten te houden tijdens je bezoek aan Sevilla. Het kan er in de zomermaanden behoorlijk warm zijn, met temperaturen die hoog oplopen tot wel 40 graden. In de zomermaanden heeft Plaza de España een van de hoogst gemeten temperaturen van heel Europa. De beste reistijd om een bezoekje te brengen aan Sevilla zijn de maanden maart, april, mei, september en oktober.

Dit artikel is samengesteld door VakantiehuizenSpanje.nl.

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Sevilla, parel in Andalusië (Spanje)

Sevilla, prachtige stad in Andalusie (Spanje). Beelden van bezienswaardigheden, parken en de flamenco in Sevilla.