SevillaSevillaSevillaSevillaSevilla

Relaxen in Arabisch badhuis Aire de Sevilla

Wil je even relaxen na alle tochten langs de bezienswaardigheden van Sevilla of door de warme en smalle straatjes in de wijken Santa Cruz en Triana, dan is een bezoek aan badhuis Aire de Sevilla een aanrader. Het badhuis is gevestigd in een gebouw uit de 16e eeuw dat in die tijd diende als paleis van een onderkoning uit India en nu is gerestaureerd tot een prachtig Arabisch badhuis en hamam.

Tussen de oude Arabische en Romeinse invloeden kun je heerlijk tot rust komen in dit badhuis en hamam. Het is niet alleen rustgevend, maar ook nog eens goed voor lichaam en geest. Bij aankomst krijg je speciale slofjes die je overal aan moet houden, dus ook in het water. Je hoeft zelf alleen voor badkleding te zorgen, maar zelfs als je die vergeten bent dan kun je die in het badhuis kosteloos lenen.

Sevilla_aire-de-sevilla-badhuis

Vervolgens heb je gedurende 90 minuten de mogelijkheid om vrij door verschillende zalen te gaan. Zalen met water van verschillende temperaturen, 36 graden, 40 graden en koud water van 16 graden, een stoombad en een zoutbad. De kleuren, het dimlicht, de stilte en de aroma’s maken alles nóg aangenamer.

Aire de Sevilla ligt verstopt in het centrum van Sevilla, in een klein steegje dat bijna niet te vinden is. Je kunt in het badhuis diverse behandelingen en massages boeken. Op het dak kun je in het 'outdoor bad' genieten van een prachtig uitzicht op de kathedraal. Elke dinsdagavond zorgt een flamenco-gitarist vanaf 22.00 uur voor voor een ontspannend optreden.

Sevilla_aire-sevilla-badhuis

Romantisch
Wil je iemand verrassen met een romantische avond, reserveer dan een 'Especial para dos' (speciaal voor twee)! Twee uur pure lichamelijke en geestelijke ontspanning. Hieronder valt: gebruik van de thermale baden, hammam, stoombad en heerlijk drijven in een zoutbad, een 45 minuten durende massage en een privé wijnbad. De totale tijd die doorgebracht wordt in dit bad is 25 minuten, inclusief een glas wijn en een aangename hoofdmassage van 15 minuten en een vochtinbrengend haarmasker.

Sevilla_aire-de-sevilla-badhuis

Aire de Sevilla bestaat inmiddels 15 jaar. Het is ontstaan door een groep vrienden die besloten om de oude traditie van Griekse en Romeinse baden terug te brengen in historische gebouwen. De Aire-groep heeft inmiddels ook een vestiging in Barcelona, Almería en in New York. Chicage en Parijs volgen binnenkort.

Lees meer over het Arabisch  badhuis Aire de Sevilla in het artikel op Wellnessfans.

Aire de Sevilla
Calle Aire 15, Sevilla

Locatie

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Kom naar Sevilla!

Mooie video van de prachtige stad Sevilla en de belangrijkste attracties en bezienswaardigheden.