SevillaSevillaSevillaSevillaSevilla

Vier Valentijn in Sevilla!

Sevilla romantisch? Ja zeker! Sevilla was meer dan 2000 jaar geleden een Romeinse stad. Daarna kwam het onder andere in handen van de Visigoten, de artistieke Moren, de Joden en Christenen. Deze samenvloeïng van culturen, het heerlijke klimaat en de ligging van de stad aan de Guadalquivir rivier maken Sevilla tot één van de meest romantische steden van Europa.

Dus ben je op zoek naar een idyllische stedentrip of een leuke stad om Valantijnsdag te vieren, dan ben je in Sevilla zeker in de goede stad. De redactie van Sevilla-Nu geeft 5 tips voor een romantisch weekend in Sevilla:

1. De droomwijk Santa Cruz
Het is niet voor niets dat de kleine steegjes van deze oude Joodse wijk in Sevilla het decor vormen van vele trouwfoto's. Je kunt hier heerlijk doorheen slenteren en genieten van de typisch Sevilliaanse binnenhofjes met fontein, de geuren en kleuren van de flora, de kunstzinnige winkeltjes, de variatie aan bouwkunsten, lieflijke terrasjes en gezellige tapasbarren. In deze authentieke wijk lijkt het wel of de tijd heeft stilgestaan. Santa Cruz is een betoverende wijk..., beleef het zelf! 

2. Maria Luisa park
Er is niks romantischer dan een wandeling door de tuinen van het María Luisa park. Dit park heeft Sevilla te danken aan de hertogin van Montpensier, infante Maria Luisa de Borbón. Zij doneerde een groot gedeelte van haar tuinen aan de stad in 1893. De Franse ingenieur Jean-Claude Nicolas Forestier geeft het park een passievolle uitstraling door een natuurlijk, ordeloos ontwerp. In het park werden voor de Expo van 1929 het Plaza de España en Plaza de America gebouwd. 

3. Plaza de España
In het Maria Luisa park ligt het indrukwekkende Plaza de España. Deze werd gebouwd voor de wereld expositie van 1929 door architect Anibal Gonzalez. De vorm van de halve cirkel staat voor de omhelzing van Latijns Amerika dat destijds het thema was. Doe jezelf een plezier en loop naar boven, je hebt dan een prachtig uitzicht op de fontein, de bootjes en het park. Je kunt hier overigens heerlijk zonnen of lezen op een van de vele bankjes gemaakt van keramiek. 

4. Moorse baden:  Baños Arabes
Wat is er nou fijner dan relaxen in één van de 'hammams' (Moorse badhuizen) in de binnenstad? Laat je na het baden heerlijk masseren, geniet van de jasmijngeur en drink Arabische thee in het theehuis. Je bent klaar voor een avond tapas en flamenco... 

5. Tapas en Flamenco
Sevilla is een van de beste tapassteden van Spanje. Tapas eten is niet alleen een culinaire maar door de vele smaken ook een culturele aangelegenheid. Ga bijvoorbeeld naar el Rinconcillo 1670, naar de bekende bar Eslava of naar restaurant Dos de Mayo. Voor een romantisch uitzicht kies je de tapasbar van Hotel EME om tot slot te genieten van een drankje met uitzicht op de kathedraal vanaf het dakterras. Na deze heerlijke maaltijd loop je over de romantische brug, Puente de Isabel II (Puente de Triana) naar de wijk Triana waar je aan de rivier in de vele barren van Calle Betis tot in de late avond uurtjes kunt genieten van authentieke flamenco muziek. 

Sevilla_park-maria luisa

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Kom naar Sevilla!

Mooie video van de prachtige stad Sevilla en de belangrijkste attracties en bezienswaardigheden.