SevillaSevillaSevillaSevillaSevilla

Bezoek Sevilla in 2023

Het nieuwe jaar is weer begonnen! Nog een paar maanden en de vogeltjes beginnen weer met het maken van hun nestjes. Ofwel, dan begint de lente. Wil je toch al eerder genieten van die heerlijke lentekriebels met lekkere temperaturen en de zon op je huid voelen branden? Dan is een voorjaarsreis of weekend naar Sevilla een goed idee!

In Sevilla begint het voorjaar al begin maart met temperaturen oplopend tot zo´n 20 graden overdag. Ook is februari een goede maand om Sevilla te bezoeken, niet te warm, niet te koud en vaak met vele zonuren.  De beste manier om naar Sevilla te reizen is met het vliegtuig. De volgende maatschappijen vliegen op Sevilla: Ryanair, Transavia, Vueling, Iberia.

Zie voor meer informatie hierover ook de rubriek Reizen naar Sevilla.

Sevilla_plaza-espana

Wanneer naar Sevilla?
Wanneer kun je het beste boeken? Vanaf februari kun je dus al lekkere temperaturen verwachten en is het een prima tijd van het jaar om de vele kerken, monumenten en indrukwekkende bezienswaardigheden in Sevilla te leren kennen. Bovendien staat Sevilla bekend om haar goede tapas, haar fabuleuze feestweek (Feria) en haar traditionele Heilige week vóór Pasen (Semana Santa). 

Wil je een feestweek meemaken dan kun je het beste boeken voor de volgende dagen: 

Semana Santa 2023: zondag 2 april tot en met zondag 9 april 2023 met als belangrijkste dagen zondag 2 april, donderdag 6 april (Witte Donderdag) en vrijdag 7 april (Goede Vrijdag). 

Feria de Abril 2023: van 23 tot en met 29 april 2023.

Ook is de maand juni een mooie maand om Sevilla te bezoeken. Behalve dat de zon dan al echt brandt, begint de bedevaart El Rocío in Huelva en vertrekken er vele pelgrims met ossekar richting het dorp El Rocío in Huelva. Dat is heel mooi om te zien, vooral het vertrek uit de Sevilliaanse wijk Triana. 

Op zondag is de 'Santa Misa Pontifial' (de Mis) en op maandag is de dag van 'Pentecostes', dan worden de  belangrijkste rituelen zoals het voorstellen van de Broederschappen gehouden, uiteraard allemaal in het dorp: El Rocio. Voor meer informatie over de feestweken in Sevilla surf je naar de rubriek Tips

Kom je buiten deze data om naar Sevilla dan kun je per maand in de Agenda van Sevilla-Nu precies zien wat er te doen is. Flamenco, exposities, evenementen, muziek. Sevilla is een betoverende en romantische stad!

Sevilla_rivier

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Sevilla in de lente

Visit to Sevilla in spring