SevillaSevillaSevillaSevillaSevilla

Calle San Fernando

Of het nou vroeg in de middag is of laat in de avond, in Calle San Fernando in Sevilla is er voor elk moment een horecagelegenheid te vinden. Dus kom je voor een lunch, een diner, een drankje of voor een lekkere donut bij de koffie, alles zit hier gezellig in één straat!

Bovendien is Calle San Fernando een beroemde straat, waaraan zowel de Universiteit van Sevilla (vroeger de Tabaksfabriek) ligt, als het belangrijkste hotel van Sevilla, hotel Alfonso XIII. Tegenwoordig rijdt de Metrocentro er doorheen. Er is een halte bij het hotel, bij de fraaie Puerta de Jerez fontein, genoemd naar de oude toegangsweg richting Jerez. Wil je naar het Parque María Luisa lopen vanuit het centrum, neem dan deze straat richting het busstation (Prado de San Sebastián), dan ben je er zo!

Een overzicht van de bezienswaardigheden, restaurants en bars in deze straat:

San Fernando, 1:
Starbucks Coffee, wie kent deze koffiebar niet?

San Fernando, 2:
Luxe Hotel Alfonso XIII (vijf sterren), gebouwd voor de wereldexpositie in 1929. Mooi exemplaar van de Sevilliaanse regionale architectuur. Je kunt hier heel goed Japans eten bij Kaede, wel prijzig.

calle san fernando in sevillaSan Fernando, 4:
Universiteit van Sevilla (Real Fábrica de Tabacos uit de 18e-eeuw). Het is zeker de moeite waard om hier even naar binnen te gaan. Het is sinds 1959 Spaans cultureel erfgoed.

San Fernando, 13:
White Bar, moderne bar voor een heerlijk middagje bijkletsen. 

San Fernando, 25:
Boston Burger, lekkere baguettes met Spaanse ham, niet duur en vooral voor studenten van de universiteit een aanrader.

San Fernando, 27
Restaurante San Fernando, 27 (Casa Moreno).

San Fernando, 29:
Cerveceria 100 Montaditos, goed concept van bier en broodjes. Je hebt hier vele aanbiedingen zoals 5 broodjes met twee bier voor maar 5 euro. Bovendien zijn er vele '100 Montaditos' in Sevilla en andere steden.

San Fernando, 41:
Tapas Bar España, een elegante tapas bar, met uitzicht op de tuinen van Murillo en het Alcázar paleis. Het heeft een tapas salon, een bar en een klein terras. De prijzen zijn weliswaar pittig, maar dat is het zeker waard. Het is onderdeel van het familie-restaurant Egaña Oriza, dat zichzelf al meer dan bewezen heeft door vier generaties aan goede koks in één familie. Oriza staat bekend in Sevilla, vooral om hun Baskisch-Andalusische keuken, de goede wijnkaart en perfecte service.

Calle San Fernando Sevilla

Snelle video impressie van de San Fernando straat in het centrum van Sevilla, straat met veel bezienswaardigheden, goede restaurants en leuke uitgaansgelegenheden.

Locatie

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!