SevillaSevillaSevillaSevillaSevilla

Bedevaart naar El Rocío

Sevilla is net als vele andere steden en dorpen actief betrokken bij deze pelgrimage (romería) met Pinksteren, waarbij pelgrims te voet, te paard of met een ossekar naar El Rocío trekken. Het is een feest ter ere van de heilige maagd Rocío. Haar beeld staat in het dorpje Almonte in de gelijknamige provincie bij Huelva.

Sevilla_bedevaart-ROCIOGedurende één week komen er pelgrims uit heel Spanje feestend naar de heilige plek. Men heeft eten en drinken mee en er worden Sevillanas gedanst. In Sevilla kun je het vertrek en de aankomst van meerdere broederschappen bijwonen. Het meest bekend is het vertrek van de 5 broederschappen uit Triana. Ben je dus een paar weken vóór El Rocío in Sevilla, google dan eens op 'salida al rocío desde Sevilla' en je vindt de route die de pelgrims lopen.

Wil je er echt bij zijn, weet dan dat de hotels en appartementen tijdens El Rocío tijdens deze week oor Pinksteren peperduur zijn, zoveel vraag is er dan naar logeergelegenheid. Een optie is dan om net als velen in de openlucht te slapen. Slaapzak meenemen dus. Overigens, van slapen zal weinig komen..

Locatie

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!