SevillaSevillaSevillaSevillaSevilla

Flydrive vakantie naar Sevilla: Top 4 bezienswaardigheden

Cultuur opsnuiven, naar het strand gaan én heerlijk eten. De herfstvakantie staat weer voor de deur en het is tijd om te kijken waar je dit jaar heen kunt gaan. Of wellicht wil je alvast kijken naar vakantiebestemmingen voor volgend jaar. Je kunt er nooit vroeg genoeg bij zijn. Je wilt natuurlijk niet te ver reizen en het moet ook wel betaalbaar blijven. Een bestemming met heerlijk weer, zalig eten, veel gezelligheid en waar je in de buurt veel kunt ondernemen: Sevilla.

Een paradijs op slechts 3 uur vliegen
Wat zo fijn aan Sevilla is, is dat het vanaf Amsterdam Schiphol Airport en Eindhoven Airport maar 3 uur vliegen is naar de internationale luchthaven Aeropuerto San Pablo de Sevilla. Het centrum kun je heel makkelijk bereiken met een gehuurde auto en deze regel je direct op het vliegveld. De huurprijs van een auto in Sevilla verschilt per maatschappij, maar je kunt online al dagprijzen vanaf 27 euro vinden. Denk bij het huren van een auto in Sevilla ook direct aan een goede autoverzekering. Veel websites hebben de optie: verzekering auto berekenen zodat je op voorhand exact kunt berekenen wat jouw kosten zullen zijn.

Sevilla_flydrive-vakantie

Hotspots en tips voor een leuke vakantie in Andalusië
Meerdere bestemmingen bezoeken tijdens dezelfde vakantie is natuurlijk een geweldige kans als je in het bezit bent van een huurauto. En met het huren van een auto geef je je zelf die vrijheid. Nog niet volledig overtuigd? Dan delen wij graag nog de volgende tips en hotspots in de buurt van Sevilla met jou.

1. Geniet van de Romeinse oudheid: Santiponce 
Zeg je Santiponce dan zeggen de kenners al snel Itálica Sevilla. Dit prachtige archeologische park ligt in de gemeente Santiponce, slechts 10 minuten rijden van het centrum van Sevilla. De Romeinse ruďnes zijn goed bewaard gebleven, waardoor je een realistische indruk krijgt hoe de Romeinen er vroeger geleefd hebben.

2. Paella eten en cultuur snuiven in Malaga 
Paella wordt door heel Spanje wel aangeboden maar in Malaga, een kleine 2,5 uur rijden, is het wel erg lekker. Met verse vis en zeevruchten die dezelfde dag nog zijn gevangen wordt de heerlijkste paella gemaakt. Bewonder eerst de mooie architectuur van de stad, en plof dan neer in een gezellig restaurantje. Vergeet dan ook niet De Kathedraal en het Teatro Romano op je lijstje te zetten.

3. Een dagje zonnen op het strand van Cadíz 
Wat we al eerder noemde is dat het zeker de moeite waard is om met de auto naar het kustplaatsje Cadíz te rijden. Sevilla is prachtig maar soms wil je de stad ontsnappen en onder het genot van een heerlijke rode wijn of een glas sangria genieten van het strand. Je bent al binnen 1,5 uur rijden op deze idyllische plek waarbij de zee helderblauw en de lokale bevolking heel verwelkomend is.

4. Nationaal park Dońana bezoeken 
Het Nationaal park Dońana ligt op 45 minuten afstand van Sevilla en is een nationaal park gelegen aan de Atlantische Oceaan. Je kunt hier even ontsnappen aan de stad en genieten in de natuur. Het landschap verandert mee met de seizoenen en daarom is er elk seizoen een uniek landschap te zien. Goed om te weten: het nationaal park is autovrij. 

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Kom naar Sevilla!

Mooie video van de prachtige stad Sevilla en de belangrijkste attracties en bezienswaardigheden.