SevillaSevillaSevillaSevillaSevilla

Conil de la Frontera aan de Atlantische Oceaan

Als je een weekje in Sevilla bent en de hitte overvalt je, dan is het logisch dat je even de stad uit wilt en het strand op zoekt. Er zijn vele mooie dorpjes aan de kusten van Huelva en Cádiz. Eén daarvan is Conil de la Frontera, een echt authentiek vissersdorp aan de Atlantische Oceaan.

Sevilla_stad-uit-conil.JPGIn de zomermaanden juli en augustus is het dorp vol met Spaanse toeristen uit Sevilla, Madrid en andere streken maar je ziet er ook steeds meer Nederlanders, Duitsers, etc. Het is een gezellig dorp met veel uitgaansmogelijkheden en met mooie stranden zoals onder andere de stranden van La Fontanilla, Fuente del Gallo en Playa del Roqueo.

De Feria van Conil wordt gehouden tijdens de eerste week van juni en heet Feria de primavera de El Colorado. Hier is iedereen welkom in alle caseta´s oftewel tentjes. Dit is een leuke combinatie van cultuur proeven en uitrusten...

Wind
Het enige waar je rekening mee moet houden als je naar Conil gaat is de wind. Het kan namelijk zijn dat die stevig waait en dan is het op het strand niet aangenaam. Mocht dit toch het geval zijn, ga dan naar het meer beschermde strand Fuente del Gallo.

De omgeving van Conil biedt ook veel moois, want je hebt er leuke dorpen zoals Vejer de la Frontera en Chiclana de la Frontera en golfbanen. Via deze link kom je op de toeristen informatie pagina van Conil.

De afstand vanuit Sevilla is ongeveer 150 kilometer en je bent bijna twee uur onderweg met de (huur)auto. Neem de tolweg AP 4 dat is de snelste weg. Eerst richting Cádiz, neem de afslag Algeciras (km 101) bij Puerto Real, let op niet bij Jerez, want dan neem je de Ruta de Torros. Daarna bij San Fernando (km 668) neem je de afslag Algeciras/Chiclana tot en met Conil.

Genieten!

afstand tussen conil-sevilla

Locatie

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!
11-06-2013

Nicole Spiering | is er ook een bus/trein richting Conil vanuit Sevilla?Kom naar Sevilla!

Mooie video van de prachtige stad Sevilla en de belangrijkste attracties en bezienswaardigheden.