SevillaSevillaSevillaSevillaSevilla

Carmona, een stad vol cultuur

Op zo´n vijftien minuten rijden van Sevilla ligt het beeldschone stadje Carmona. Net als Sevilla is Carmona bewoond geweest door onder andere de Carthagen, Romeinen, Feniciërs, Arabieren en christenen. Vele monumenten in het stadje zijn hiervan nog getuige. De stad ligt op een heuvel en dat levert op sommige plaatsen een fantastisch uitzicht op!

Sevilla_tips-dagje-uit-carmona-k1.jpgIets buiten het centrum van Carmona ligt de Romeinse Necropolis. Hier zijn zo'n twaalf graven uit de 1e en 2e eeuw te bezichtigen waaronder die van twee belangrijke Spaans-Romeinse families, Servilia en Elefante. Ook de crematiezalen die toen al bij het ritueel hoorden zijn nog goed herkenbaar. 

Excursie 
Je kunt Carmona en Necropolis bezoeken met een excursie vanuit Sevilla. Je wordt opgehaald bij je hotel en krijgt een rondleiding met gids door Carmona. 

Boek hier een excursie naar Carmona met 4 euro korting!

Poort
Een mogelijke route door het oude dorpscentrum van Carmona begint bij 'La Puerta de Sevilla'. Dit is ongetwijfeld de belangrijkste poort van het vestingwerk ter beveiliging van het dorp. Je loopt door deze ingang zo tegen het oude Alcázar aan. 

Dit paleis is een aantal keren herbouwd en behoort tot een van de meest representatieve monumenten van Carmona. Oorspronkelijk werd het door de Carthagen gebouwd ter verdediging tegen de Romeinen. Via de Calle Prim kom je uit op het Plaza de San Fernando of Plaza Mayor waar zich het gemeentehuis bevindt. Hier kun je een mooi Romeins mozaïek aanschouwen.

Sevilla_tips-dagje-uit-carmona-k2.jpgDe Santa María kerk is gebouwd in de vijftiende eeuw op de plek van een Moorse moskee. Hierachter ligt het stadsmuseum. Het is een interessant museum, omdat het een grote hoeveelheid aan archeologische vondsten in de collectie heeft.

Als je nu de Calle San José neemt, die uitkomt op Calle General Freire, kom je bij het bijzondere Alcázar del Rey Don Pedro. Dit gebouw is nu een van de mooiste hotels met uitzicht (de zogenaamde Carmona Parador) van Spanje. Je hebt hier een tweepersoonskamer voor zo'n 150 euro, afhankelijk van het seizoen. Het centrale plein en het uitzicht verbaast elke toerist en het is geen gek idee om hier even een pauze in te lassen met een hapje of drankje.

Na dit bezoek kun je via de straatjes, Puerta de Marchena, Pedro, San Felipe en San Bartolomé naar het plein aan het beginpunt van de route (Puerta de Sevilla) waar het bezoek aan Carmona eindigt met een bezoekje aan de Iglesia de San Pedro. Haar klokkentoren is ongetwijfeld een kopie van het Giralda-minaret te Sevilla.

Sevilla_Carmona

Bezienswaardigheden Carmona:
Romeinse Necropolis

Adres: Avenida Jorge Bonsor
Openingstijden: zomer van woens- tot en met zaterdag 09.00 tot 14.00 uur, zondag 10.00 tot 14.00 uur.
Winter van dins- tot en met vrijdag 10:.00 tot 1400 uur en van 16.00 tot 18.00 uur. Zaterdag en zondag van 10.00 tot 14.00 uur. Gesloten op maandag en feestdagen.
Entree: gratis voor EU inwoners

Alcázar van Carmona
Adres: Plaza de Blas Infante, s/n
Openingstijden: maan- tot en met zaterdag van 10.00 tot 18.00 uur.
Zon en feestdagen van 10.00 tot 15.00 uur.
Entree: ongeveer 2 euro

Gemeentehuis Carmona
Adres: Plaza San Fernando
Openingstijden: 08.00 tot 15.00 uur
Entree: gratis

Santa María kerk
Adres: Plaza Descalzas
Openingstijden: maan- tot en met vrijdag van 10.00 tot 14.00 uur en van 17.30 tot 19.30 uur. Zaterdag alleen 's ochtends.
Op zondag en in augustus gesloten.
Entree: ongeveer 2,40 euro

Museo de la Ciudad
Adres: Calle San Ildefonso
Openingstijden: zomers van 10.00 tot 14.00 uur en van 18.30 tot 21 30 uur.
's Winters van 11.00 tot 19.00 uur. Op dinsdagmiddag gesloten.
Entree: ongeveer 2 euro.

Alcázar del Rey Don Pedro (Parador de Turismo/hotel)
Adres: Los Alcazares, s/n
Openingstijden: het gehele jaar
Entree: gratis

Iglesia de San Pedro
Adres: Puerta de Sevilla
Openingstijden: ´s winters op donder-, vrij- en maandag van 11.00 tot 14.00 uur en van 16.00 tot 18.00 uur. Dinsdag en woensdag gesloten. Zaterdag en zondag alleen 's ochtends. 's Zomers alleen in de ochtend. Entree: ongeveer 1,20 euro.

Tip: bij het Bureau voor Toerisme is een handige, informatieve kaart verkrijgbaar (tegen kleine betaling), om je bezoek aan Carmona nog aangenamer te maken.

Carmona toeristen bureau (Oficina de Turismo)
Adres: Alcázar de la Puerta de Sevilla, s/n
Openingstijden: maandag tot en met zaterdag van 10.00 tot 18.00 uur. Zon- en feestdagen van 10.00 tot 15.00 uur.
Sevilla_tips-dagje-uit-carmona-g.jpg 

Locatie

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!