SevillaSevillaSevillaSevillaSevilla

Natuurgebied Aznalcázar

Voor een lekker dagje in de natuur is Aznalcázar ideeal. Prima geschikt om een dagje met kinderen door te brengen. Het gebied ligt op 25 km, zo´n veertig minuten rijden, van het centrum van Sevilla in de richting van Huelva (afslag Benacazón).

aznalcazar-sevillaBehalve het bezoekerscentrum zijn er wandel- en fietsroutes en is het zeer toegankelijk voor paarden. Het is zelfs zo dat de Spanjaarden er op hun weg naar het bedevaartsoort El Rocío (in het Nationale Dońana Park) 'overnachten'. Aznalcázar ligt op de route naar het Nationaal Park Dońana en groot gedeelte van het gebied staat op de werelderfgoedlijst van Unesco.

Bezoekers
In de weekenden en op feestdagen wordt er veel gebruik gemaakt van de bezoekersmogelijkheden. Er zijn enkele toeristische bedrijven zoals Campo de Golf, Pinea Natura en Hacienda Olontigi die je kunnen helpen met een leuke route of (groeps)activiteiten. De gemeente van Aznalcázar heeft onlangs geďnvesteerd in picnic-tafels en barbecues (vrij voor publiek) tussen de mooie dennenbomen.

De naam Aznalcázar komt uit het Arabisch, 'Hazn-al-cazar' wat versterking van het Alcázar (paleis) betekent. Er zijn ook vondsten uit de Kelt-Iberische en Romeinse tijd toen het Olontigi heette. De Romeinen hebben duidelijke sporen achtergelaten zo kun je de Romeinse brug over de Guadiamar rivier en de poorten van het dorpje bezichtigen. Mocht je er willen overnachten kijk dan bij Camping La Dehesa Nueva of vakantiehuis El Giraldillo.

Locatie

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Sevilla, parel in Andalusië (Spanje)

Sevilla, prachtige stad in Andalusie (Spanje). Beelden van bezienswaardigheden, parken en de flamenco in Sevilla.