




Monasterio Santa Paula
Dit klooster, gelegen in de wijk San Julián (in het oude stadscentrum van Sevilla) werd opgericht door Doña Ana de Santillán in 1473. Tegenwoordig wonen er nonnen uit verschillende continenten die de lekkerste delicatessen maken.
Ze hebben hun eigen traditionele recepten die zoals ze zelf aangeven sowieso de volgende ingredienten bevatten:
4 kopjes liefde
2 kopjes trouw
3 kopjes "vergeet jezelf"
2 kopjes vriendschap
3 lepeltjes hoop
2 lepeltjes genegenheid
4 delen geloof
1 vat gelach
Zo maken ze onder andere; bloemen-gelatine, jam, fruitcake, Moors snoepgoed (alfajores) en roomsauzen (cremas). Je kunt langs gaan en naast het klooster, het museum en de winkel bezoeken. Ze zijn modern, want je kunt hun specialiteiten ook online bestellen op de website van het klooster.
Adres:
Calle Santa Paula, 11
Openingstijden:
Museum: van 10.00 tot 13.00 uur, ´s maandags gesloten
Winkel: van 10.00 tot 13.00 uur en van 17.00 tot 18.30 uur.