SevillaSevillaSevillaSevillaSevilla

Jamón, jamón

Het zijn er heel veel, de verschillende soorten Spaanse hammen die je ziet in Sevilla. Maar welke is nou de beste en hoe weet je dat? De echte Spaanse Ibérico hammen, ook wel Jamón de Pata Negra (zwarte poot) genoemd, komen van varkens van het Iberische ras, die minimaal het laatste half jaar van hun leven alleen met eikeltjes (bellotas) zijn gevoed.

Daarom mogen deze hammen naast de naam 'Pata Negra' ook de toevoeging 'Bellota' dragen. Kijk daarom altijd of er niet gewoon Jamón Ibérico of Paleta Ibérica op het etiket staat. Ook kun je aan de prijs zien of het gaat om Jamón Ibérica de Bellota of niet. De Bellota´s zijn duurder. De hammen van varkens die enkel maar gevoed zijn met bellotas (eikeltjes) zijn nog lekkerder en mogen de speciale titel: 'Cinco Jotas (JJJJJ)' dragen.

Als er op het etiket 'Gran Reserva' staat betekent dit dat de ham een langere rijpingstijd heeft genoten (gewone ham gemiddeld 24 tot 26 maanden en een reserva 36 tot 48 maanden). Deze zijn nóg intenser van smaak. Even voor de duidelijkheid: jamón is een achterpoot en paleta is een voorpoot (deze is iets kleiner). Als het écht een goede ham is dan is die bijna zoet van smaak en smelt een plakje bijna in je mond...

Jamones Badía is gespecialiseerd in de verkoop van hammen. Je vind deze zaak buiten het centrum, in Calle Gramil in Sevilla.
Sevilla_specialiteien-Jamones-Badia-g.jpg

Locatie

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Sevilla, parel in Andalusië (Spanje)

Sevilla, prachtige stad in Andalusie (Spanje). Beelden van bezienswaardigheden, parken en de flamenco in Sevilla.