SevillaSevillaSevillaSevillaSevilla

Tips voor een zorgeloze autovakantie naar Sevilla

Veel Nederlanders kiezen ervoor om met het vliegtuig naar Sevilla te gaan, maar je kunt natuurlijk ook met de auto richting het zuiden van Spanje reizen. Je moet wel rekening houden met een lange rit. Vanaf Amsterdam is Sevilla ongeveer 20 uur rijden en 2200 km verderop. Om deze rit zo onbezorgd mogelijk te laten verlopen, moet je wel rekening houden met een aantal zaken zodat je goed voorbereid de weg op gaat. 

Auto checken voor vertrek
Om te voorkomen dat jouw auto niet heelhuids over de bergen in Spanje komt, is het raadzaam om de auto (te laten) controleren voor vertrek. Bij een autodealer kun je dit voor een paar tientjes laten doen, maar je kunt er ook voor kiezen om het zelf te doen. Controleer in ieder geval de bandenspanning en de profieldiepte van de banden. Loop daarnaast de koelvloeistof, remvloeistof en ruitensproeiervloeistof na. Vergeet je ook niet om een reserveband mee te nemen?

Sevilla_Landkaart-autovakantie

Verkeersregels en verplichte tools in Spanje 
In Spanje gelden andere verkeersregels dan in Nederland. Zo mogen particulieren elkaars auto niet slepen en heeft het dalend verkeer altijd voorrang op het stijgend verkeer. Verdiep je goed in de afwijkende verkeersregels, zodat je geen onnodige boetes ontvangt. Daarnaast is het verplicht om een gevarendriehoek, veiligheidshesje en reservewiel in de auto te hebben. Tot slot moet je in Spanje tol betalen. Je kunt niet bij alle tolstations in Spanje met je Nederlandse pinpas betalen. Neem dus genoeg contant geld of een creditcard mee.

Parkeren in Sevilla 
Wil je in de oude binnenstad van Sevilla parkeren? Doe het niet! Sevilla bevat veel smalle straatjes, waar je met een auto vaak onmogelijk doorheen past. Daarnaast is er veel eenrichtingsverkeer en sta je vaak in de file. Wil je toch in de stad parkeren? Doe dit dan in een overdekte parkeergarage in de wijken Remedios, Viapol, Nervion of Macarena. Je kunt eventueel ook een beroep doen op zogenoemde ‘gorilla’s’. Dit zijn locals die je, tegen een kleine vergoeding, helpen met parkeren.

Ga goed verzekerd op reis 
Controleer of jouw autoverzekering ook geldig is in het buitenland. Neem altijd de groene kaart mee op vakantie. Deze kaart geldt als een internationaal verzekeringsbewijs. Daarnaast kun je op de kaart ook terugvinden in welke landen jouw auto verzekerd is en welk nummer je kunt bellen in geval van nood. Wil je ook verzekerd zijn van pechhulp? Dan moet je hier vaak een aanvullende verzekering voor hebben. Je kunt dit eventueel ook los afsluiten via een pechhulpdienst. Wil jij overstappen naar een andere autoverzekeraar of controleren of je nog steeds een voordelige autoverzekering hebt. Wil jij weten welke dekking en/of polis het beste bij jouw wensen en auto past? Online autoverzekeringen vergelijken helpt je. Fijne reis alvast!

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Sevilla, parel in Andalusië (Spanje)

Sevilla, prachtige stad in Andalusie (Spanje). Beelden van bezienswaardigheden, parken en de flamenco in Sevilla.