SevillaSevillaSevillaSevillaSevilla

Met de trein naar Sevilla

Een treinreis naar Sevilla is een hele onderneming en is niet direct de snelste optie, maar uiteraard heb je wel de mogelijkheid om de tussenliggende steden te bezoeken. De redactie van Sevilla-Nu zocht het voor je uit, want een directe treinreis Amsterdam-Sevilla is er (nog) niet.  

Sevilla_reizennaar-trein.jpgOnze reis naar Sevilla begint vanaf Amsterdam Centraal. Hier nemen we de Thalys naar Paris Nord. Als je om 8.15 uur vertrekt ben je al in Parijs om 11.35 uur. Je kunt dan heerlijk Parijs in of ´s middags vertrekken richting Madrid. Vanaf Paris Montparnasse of Paris Austerlitz kun je met verschillende type treinen naar Sevilla reizen.

Vanaf Paris Austerlitz ziet je reis er dan als volgt uit: Paris Austerlitz vertrek om 19.45 uur met de Euronight 409 (trein met slaapcoupé en restaurant, reserveren verplicht). Aankomst in Madrid Chamartín om 9.10 uur ´s ochtends. Nu heb je een overstaptijd van 45 minuten (of je bezoekt Madrid en vertrekt de volgende dag...) Vertrek Madrid-Puerta de Atocha om 11.00 uur met de AVE (Spaanse sneltrein met zit-slaapstoel, snacks en dranken, video, Let op! reservering is hier ook weer verplicht). Aankomst Sevilla-Santa Justa om 13.30 uur. 

Het is lastig om een prijsindicatie te geven, kijk voor actuele tarieven en aanbiedingen op de sites van de Franse en Spaanse spoorwegen: Thalys, TGV, SNCF en AVE. De site van de Spaanse spoorwegen heeft verschillende tarieven voor de reis van Madrid naar Sevilla, alles afhankelijk van de dag, het tijdstip en of het een enkele- of retourreis betreft.

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Sevilla in de lente

Visit to Sevilla in spring