SevillaSevillaSevillaSevillaSevilla

Met het vliegtuig naar Sevilla

Heb je plannen voor een stedentrip naar Sevilla? Dan doe je er goed aan je vooraf goed te verdiepen in de informatie voor een voordelige en praktische vlucht naar Sevilla. Wij helpen je daar graag bij en hebben daarom de nodige vlieginformatie voor je verzameld. Een reis per vliegtuig is het meest gebruikte vervoersmiddel om in Sevilla te komen vanuit Nederland en BelgiŽ. Je vliegt in ongeveer 2 uur en 40 minuten van Amsterdam naar Sevilla. †

Sevilla_reizennaar-vliegen.jpgVanuit Nederland vliegen naar Sevilla
Schiphol Airport in Amsterdam biedt rechtstreekse vluchten aan naar Sevilla. Je vliegt met bijvoorbeeld Vueling of Iberia in 2 uur en 50 minuten naar de stad in zuid-Spanje. Bij Vueling heb je soms een tussenstop in Barcelona of Madrid. Je kunt ook vanaf Eindhoven Airport naar Sevilla vliegen. Dit doe je met Ryanair. De vlucht duurt iets korter als vanaf Amsterdam.

Wijk je liever uit naar het buitenland? Vanuit Brussel (Charleroi) en DŁsseldorf (Weeze) kun je Sevilla ook bereiken. Als je vanaf Brussel vliegt, dan doe je dit met Brussels Airlines of low budget maatschappij Ryanair (Charleroi). De reis duurt ongeveer 2 uur en 40 minuten.

Hoe kom je van het vliegveld in de stad?
Het vliegveld van Sevilla heet San Pablo en ligt ten noordoosten van Sevilla op zoīn 10 kilometer afstand. Helaas is er geen treinverkeer van en naar het vliegveld. De goedkoopste optie is de bus die je dichtbij het centrum van de stad afzet.

De haltes zijn: Aeropuerto- Kansas City- Estaciůn de trenes Santa Justa- Luis de Morales- San Francisco Javier- San Bernardo- Avenida El Cid (Jardines del Prado). Deze bus, van busmaatschappij Tussam, rijdt van 06.15 tot 23.00 uur om het half uur van en naar het vliegveld. De rit duurt ongeveer 20 Š 30 minuten en kost ongeveer 2,50 euro.

Taxi
De taxi is de snelste manier om van het vliegveld naar je hotel of appartement in het centrum van Sevilla te gaan (en terug). De taxiīs staan buiten voor de aankomsthal. Een enkele reis kost ongeveer 25 euro.

Via Transferz (voorheen TaxiTender) kun je vooraf exact zien wat jouw taxirit van of naar de luchthaven in Sevilla kost. Geen stress om de beschikbaarheid of angst om oplichting. Je weet immers vooraf precies wat je kwijt bent en de chauffeur staat op tijd te wachten op de luchthaven of pikt je op de afgesproken tijd op bij je hotel of appartement. Je kunt de taxirit(ten) vooraf online boeken. Annuleren kan ook, als blijkt dat je reis uiteindelijk niet doorgaat.

TIP: Zonder stress van en naar het vliegveld in Sevilla? Reserveer dan vooraf een taxi via Transferz!

Bekijk hier de prijzen voor taxiritten van of naar de luchthaven

Sevilla_taxi-vliegveld

Autohuur en parkeren
Als je een auto gaat huren kun je dat doen bij verschillende autoverhuurbedrijven. Je hebt: Atesa, Avis, Crown Hire, Europcar en Hertz. Misschien handig om even van tevoren te boeken.

Parkeren op de luchthaven is mogelijk in de parkeerterreinen P1 en P2 voor de aankomsthal. Het eerste half uur kost 0,50 euro en het tweede half uur 0,70 euro. Daarna per uur 1,20 euro. Voor een dagkaart betaal je 12,00 euro en vanaf dag vijf 9,60 euro per dag.†

Welk seizoen is geschikt voor een verblijf in Sevilla?
Het voor- en najaar zijn uitstekende periodes voor een stedentrip naar Sevilla. In de zomer bereikt de temperatuur al snel tropische waarden rond de 35 graden Celsius. Dat wil echter niet zeggen dat je tijdens deze periode geen trip kan boeken naar Sevilla. Vooral in de avonduren geniet je van aangename temperaturen en kun je bijvoorbeeld lekker uit eten gaan.

Op zoek naar voordelige vliegtickets
De prijs van vliegtickets kan vaak erg schommelen. Daarom doe je er goed aan je vliegtickets zo vroeg mogelijk van tevoren te boeken. Daarmee bespaar je flink wat euro's. Als je een ticket boekt buiten de schoolvakanties om, helpt je dit eveneens om te besparen op je vliegticket. Kijk bij zowel prijsvergelijkers als maatschappijen zelf waar je het goedkoopste uit bent.

Aeropuerto de Sevilla San Pablo
Crta Nal. 1V, 41020 Sevilla

Locatie

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Sevilla, parel in Andalusië (Spanje)

Sevilla, prachtige stad in Andalusie (Spanje). Beelden van bezienswaardigheden, parken en de flamenco in Sevilla.