SevillaSevillaSevillaSevillaSevilla

Roerei met asperges en garnalen

Claudia Roden, autoriteit op het gebied van de mediterrane, Noord-Afrikaanse en Italiaanse keuken, richt in dit standaardwerk haar scherpe blik met ongeëvenaard inzicht op de Spaanse gastronomie. Ze schreef een hartstochtelijk en meeslepend boek over de rijkdom van de Spaanse eetcultuur waarin Andalusië en Sevilla een grote rol spelen. 

Sevilla_Roerei_met_asperges_en_garnalen_Claudia_RodenRoerei met asperges en garnalen
revuelto de espárragos con gambas

 Dit is een gerecht met dunne, wilde asperges die trigueros heten (afgeleid van trigo ofwel tarwe), omdat ze op tarwevelden groeien. Ik at ze in een restaurant in Jaén, en in dat gerecht zaten ook ajetes ofwel knoflookscheuten die geoogst worden voordat er bollen zijn ontstaan. Ze hebben een milde knoflooksmaak. Geef dit gerecht met dunne toast.

Ingrediënten voor 4 personen:


                                                                         
Bereiding
Snijd de asperges in stukjes van 3 cm en gooi de harde uiteinden weg. Kook ze in water met zout zacht (niet al dente) en giet ze af. Verhit de olie in een koekenpan met antiaanbaklaag op niet te hoog vuur en doe de knoflook erin. Laat hem geen kleur krijgen en voeg de asperges toe. Bak ze een minuut al roerend en doe er wat zout bij. Bak de garnalen 1-2 minuten mee en roer tot ze roze zijn geworden. Voeg de eieren, de peterselie en nog wat zout toe en roer nog een paar tellen. De eieren moeten nog enigszins vloeibaar zijn.
Eenmaal van het vuur af stollen ze een klein beetje.                

Variant
Neem in plaats van garnalen 4 gebakken en fijngehakte plakjes
spek. Voeg dan de knoflook, de uitgelekte asperges en ten slotte
de eieren toe.  

Dit gerecht staat in De smaken van Spanje van Claudia Roden op de pagina met boeken en kookboeken over Barcelona

Foto: Jason Lowe   


Barcelona_Boeken_Smaken_van_Spanje_Claudia_RodenDe smaken van Spanje
Claudia Roden
Uitgeverij Fontaine, 2019
ISBN 9789059560451
€ 32,99
 




Bestel De smaken van Spanje bij bol.com

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!