SevillaSevillaSevillaSevillaSevilla

Flamenquines

Ze heten flamenquines, dit in meel gefrituurde vleesgerecht. De meeste kinderen zijn er dol op. De naam flamenquín komt misschien wel van flamenco of van Vlaams? Wie weet werd het recept bedacht in de tijd van de Tachtigjarige Oorlog?

Ingrediënten (6 personen)

6 dunne kalfsvlees filets
6 dunne plakjes Serrano ham
bordje met meel
2 geklopte eieren
paneermeel
gehakte peterselie
olijfolie
zout
paprikapoeder

Kruid de filets naar smaak en leg de plakjes ham erop. Draai ze dicht als een pannenkoek. Het beste is om ze dicht te maken met een satéprikker. Klop de eieren met de peterselie erdoor. Haal nu de rollen door het meel, het eimengsel en de paneermeel. Frituur ze in een pan met een ruime hoeveelheid aan olie en probeer ze lekker krokant te krijgen terwijl ze van binnen zacht en sappig blijven. Een hele kunst? Succes!

Sevilla_recepten-Flamenquines-g.jpg

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Sevilla, parel in Andalusië (Spanje)

Sevilla, prachtige stad in Andalusie (Spanje). Beelden van bezienswaardigheden, parken en de flamenco in Sevilla.