SevillaSevillaSevillaSevillaSevilla

Carne con Tomate

Carne con tomate, in het Nederlands vlees met tomaat, is een van de meest gegeten gerechten in Andalusie. Je kunt het in bijna elke tapasbar krijgen en de meeste kinderen zijn er dol op. Net als andere gerechten kun je het op verschillende manieren bereiden, wij geven het meest gebruikte recept.

Sevilla_recept-carne-tomateIngrediŽnten (6 personen):

1,5 kg rundvlees in stukjes
3 teentjes knoflook
2 uien
2 laurierblaadjes
half glas water
half glas witte wijn (fino de Jerez of Montilla)
1 glas olijfolie
1 glas geperste tomaten (saus)
zout, peper en nootmuskaat (naar gelang)

Doe de olijfolie in de pan en als het heet is kan het vlees erin. Na 10 minuten bakken doe je de klein gesneden ui en knoflook erbij en laat het nog eens 10 minuten doorbakken met deksel op de pan. Daarna de tomaat erbij, de lauriersblaadjes, de wijn, het water en een beetje nootmuskaat. Dit 40 minuten laten sudderen met deksel. Als het vlees gaar en lekker zacht is, doe je het zout en de peper erbij en laat je het nog eens 10 minuten doorkoken.

Klaar!! Lekker met patatjes of aardappeltjes.

Sevilla_recepten-Carne-con-tomate-g.jpg

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Sevilla in de lente

Visit to Sevilla in spring