www.sevilla-nu.nl gebruikt cookies!

De websites van Stedenman gebruiken cookies (o.a. van Google) om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services.

Klik op "Ja, ik ga akkoord!" om cookies te accepteren en de website volledig te gebruiken, of lees hier meer informatie voor een gedetailleerde beschrijving van de soorten cookies en te kiezen of u deze cookies wilt accepteren tijdens een bezoek aan deze site.
SevillaSevillaSevillaSevillaSevilla

Kikkererwten stoofschotel (Cocido de Garbanzos)

Kikkererwten (Garbanzos) zijn veel gebruikt in de Sevilliaans-Spaanse keuken. Zo heb je Garbanzos con Espinacas maar ook de†Cocido†de Garbanzos ofwel de stoofschotel met kikkererwten.

Je kunt dit gerecht met verschillende ingrediŽnten maken, dus wees gerust als je bijvoorbeeld geen rundvlees in huis hebt, met alleen kip kan het ook!†Mis je een stuk zwoerd, gebruik dan chorizo voor de smaak. En niet te vergeten: kikkererwten zijn heel gezond! †

IngrediŽnten
(voor 6 personen)†

0,5 kg kikkererwten (de avond van tevoren in koud water weken)
250 gr varkensrib
250 gr varkensvlees, rundvlees of kip (mag ook 2 soorten)
250 gr verse (gezouten) spek
1 morcilla (bloedworstje)
1 stukje kalfs-of rundbeen (voor de sju)
100 gr wortelen of sperziebonen (er kan ook een stuk pompoen bij)
1 aardappel
1 liter water
1 laurierblaadje
zout

Week de kikkererwten een nacht in koud water (neem voor 1 glas erwten, 2 glazen water).
Giet ze de volgende dag af en doe ze in een pan met half warm water en zout en voeg alle ingrediŽnten toe behalve de aardappel en groenten.

Breng het geheel aan de kook en haal tussentijds het schuim af. Na tien minuten koken, doe je de aardappelen en wortelen in stukjes erbij. Laat het, met een deksel op de pan zo lang koken totdat de kikkererwten zacht en gaar zijn, ongeveer 60 minuten.

Giet af en verwijder het lauriersblad, het gezouten spek en varkensrib. Je kunt het vlees en de kip door de erwten roeren of apart serveren. De Sevillianen maken van het overgebleven vlees (pringa genoemd), croquetas, ofwel kroketjes. Tip! Als je een paar stukjes van de aardappel prakt krijg je een wat vollere sju. Lekker met stokbrood erbij.

Sevilla_recepten-Garbanzos-g.jpg

Cocido de garbanzos

Leuke video over dit Spaanse recept, ze zeggen eenvoudig maar....

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Sevilla in de lente

Visit to Sevilla in spring