SevillaSevillaSevillaSevillaSevilla

El Parque de María Luisa

Het Parque de María Luisa in Sevilla is het bekendste openbare park van Sevilla. Het is opgenomen in de nationale lijst van belangrijke culturele belangen (Bienes de Interés Cultural) in Spanje. Het park is een aanrader voor een rustige en een romantische middag. Je ziet er ook veel bruidsparen die er op hun trouwdag foto's laten maken.

Sevilla_parque-maria-luisa

Oorspronkelijk maakte het park deel uit van de privétuinen van het 'San Telmo'  paleis en werd het in 1893 door de dochter (María Luisa) van hertog de Montpensier aan de stad Sevilla gedoneerd met als bestemming het creeëren van een openbaar park.

Sevilla_parque-maria-luisa-park

De Franse tuinarchitect Jean-Claude Nicolas Forestier modeleerde het van 1911 tot 1914 tot het huidige dichtbegroeide, botanische en romantische park. Hij liet zich inspireren door de tuinen van het Alcázar en de 'Generalife' van Granada en slaagde erin een ongekend mooi park te maken: een afwisseling van lichte plekken, romantische en schaduwrijke plekken, mysterieus, sensueel en magisch.

Sevilla_parque-maria-luisa-park

Expo
Met het oog op de “Ibero-Amerikaanse Expositie”  (ofwel de Expo) van 1929 kreeg het park twee belangrijke pleinen, namelijk het Plaza de España en het Plaza de América waar je de toegangen tot twee musea vindt: het Folklore-museum (Artes y Costumbres Populares) en het Archeologisch museum (Museo Arqueológico).

Sevilla_parque-maria-luisa-park

In het park is een kleine waterplas te vinden met een prachtig moors tempeltje. Dit herinnert aan de paleistuinen van San Telmo. Het lijkt wel een droomhuisje omzoomd door  exotische planten en bomen. 

Een monument dat je niet mag mislopen staat vlakbij het Plaza de España. Het geeft drie Sevillaanse vrouwen weer en het beeld van de dichter Gustavo Adolfo Bécquer die samen een grote boom omringen. Dit monument is dan ook speciaal aan hem gewijd.

Sevilla_parque-maria-luisa-park

Duiven
Het Plaza América staat bekend om zijn witte duiven die hier in grote getale bijeenkomen en die maar niet uitgegeten raken. (Er zijn zakjes met granen te koop). Veel Sevillanos komen op zondag met hun kinderen (en een zakje brood) de duiven voeren. Door de vele duiven wordt het park ook wel het duivenpark genoemd.

Sevilla_parque-maria-luisa-duiven

Naast alle tuintjes, watervalletjes, pleintjes en betegelde bankjes is het park vooral rijk aan flora en fauna. Er zijn onder andere pauwen, zangvogels, zwanen, eenden en niet te vergeten witte duiven.
Er zijn een aantal kiosken en terrasjes te vinden. Een tip is 'Bar Citroen', die naast de Plaza de España (Avenida de Portugal, 4) ligt.

Sevilla_parque-maria-luisa-park

Locatie

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Sevilla, parel in Andalusië (Spanje)

Sevilla, prachtige stad in Andalusie (Spanje). Beelden van bezienswaardigheden, parken en de flamenco in Sevilla.