SevillaSevillaSevillaSevillaSevilla

Jardines de Murillo

De tuinen van Murillo in Sevilla liggen tussen de drukke Avenida Menéndez Pelayo, de muren van het Alcázar Paleis en de bekende wijk Santa Cruz. Officieel heet het park Catalina de Ribera, maar men kent het beter onder de naam van de bekende schilder Murillo (1617-1682). Een bezoekje aan dit park is zeker de moeite waard en komt vaak goed van pas na het bezichtigen van de wijk Santa Cruz.

Sevilla__Sevilla-Jardines-de-Murillo.jpgDe naam Jardines de Murillo werd bedacht door Baldomero Laguillo, omdat de tuin vlakbij het geboortehuis van de wereldberoemde schilder ligt. Zijn huis staat in de wijk Santa Cruz en is nu een museum.

Alfonso XIII
Het park loopt parallel aan de tuinen van het Alcázar en dat is niet gek, omdat ze vroeger als 'Huerta del Retiro', oftewel de grote moestuin, tot het paleis behoorden. In 1860 gaf koningin Isabella II een gedeelte van de paleistuinen kado aan Sevilla. Haar kleinzoon, koning Alfonso XIII breidde de tuinen uit tot wat ze nu zijn. Ze zijn ontworpen door Juan Talavera.

Interessant is het monument ontworpen ter ere van Columbus voor de wereldtentoonstelling in 1929. De Sevillianen verontschuldigen zich echter voor de grote leeuw bovenop de pilaren. Uiteindelijk is er bij het monument geen standbeeld van de bekende zeevaarder terug te vinden.

Sinds 12 maart 2002 staat het park op de lijst van waardevolle culturele objecten (bienes de interés cultural). Er zijn mooie met mozaïek ingelegde bankjes te vinden en er heerst een heerlijke rust, en dat terwijl je in het centrum van Sevilla staat.

De tuin heeft een grote botanische diversiteit. Je kunt er prachtige exemplaren vinden van magnolia, ficus macrophylla, platanaceae, de Italiaanse cypres en andere soorten. Aanrader: restaurant Modesto heeft een terras met uitkijk op het park en heeft goede wijnen in huis!

Sevilla_tuinen-jardines-murillo-sevilla-g.jpg 

Locatie

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Sevilla in de lente

Visit to Sevilla in spring