SevillaSevillaSevillaSevillaSevilla

Jardines de la Buhaira

Niet ver buiten het stadscentrum van Sevilla, aan de Avenida de Eduarado Dato in de wijk Nervión liggen de Jardines de la Buhaira. Net als zoveel parken en tuinen in Sevilla is dit ook weer een romantische en levendige tuin. 
 

Sevilla_parken-parquebuhaira.JPGNa een lange periode van verval is zowel het park als de gehele zone opgeknapt. De tuin staat nu op de lijst van Spaans cultureel erfgoed (Bien de Interés Cultural).

El Parque de la Buhaira is vernoemd naar het almohade-paleis dat werd gebouwd door de kalief Abu Ya Qub Yusuf in 1171. Destijds werd het gbied geïrrigeerd door het nog overgebleven Romeinse aquaduct dat van Sevilla naar Carmona liep. Om de paleis- en moestuinen nog mooier te maken, werden er olijfbomen en andere planten uit El Aljarafe (ten noorden van Sevilla) gehaald. Het was toen al een recreatiegebied, uiteraard in islamitische stijl met kleine pleintjes, bankjes en fonteinen.

De interne structuur van het park kent onder andere de volgende elementen:

- Het Santa María de los Angeles paviljoen
- De ruines van het oude Buhaira paleis
- De fontein
- De paleistuinen
- De historische tuinen

De paleistuinen liggen bij de Tejaroz-ingang, in het gedeelte van de archeologische ruïnes. Je kunt het herkennen aan de jacaranda-boom en de albizias (zijdebomen) die veel schaduw bieden.
Daarnaast zijn er ook veel sinaasappel- en olijfbomen en achter de fontein is een boomgaard. De muur die het park scheidt, is helemaal bedekt met klimplanten, zodat die helemaal onder het groen bedolven is.

De historische tuin bestaat voornamelijk uit dadelpalmen. De muur er omheen is omgeven door water met veel aromatische waterplanten. Daarom staat hij wel bekend als 'de geheime tuin'. Het gebied wordt gesplitst door 8 sinaasappel- en twee citroenboomgaarden.

Tegenwoordig worden er in het park zomers vaak muziek en theatervoorstellingen gegeven. Het evenement heet 'Noches de Verano en la Buhaira'. Google het maar eens als je meer informatie hierover wilt.

Adres:
Avenida de Eduardo Dato op de hoek met Avenida de la Buhaira.
Vrij toegankelijk voor publiek. 

Sevilla_tuinen-jardines-de-la-buhaira.jpg 

Locatie

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Sevilla in de lente

Visit to Sevilla in spring