SevillaSevillaSevillaSevillaSevilla

Parque del Alamillo, grootste park van Sevilla

Het Parque del Alamillo is het grootste park van Sevilla. Het park ligt †buiten het historische centrum van Sevilla, namelijk in de Isla de la Cartuja, de Expo 92-wijk. Het is bijzonder leuk voor kinderen.

Sevilla_park-Parque-del-Alamillo-k.jpgAlamillo is een park met een mediterrane plantengroei. Je kunt er †bijvoorbeeld de iep, den, kurkeik en met name de sinaasappelboom vinden, die in de lente de heerlijke geur 'azahar' verspreidt.†

Het park heeft twee meren, het Lago Mayor (grote meer) en het Lago Menor (kleine meer) en bovendien is het voorzien van een adequate infrastructuur voor recreatieve en sportieve activiteiten. Zo kun je hier skaten, fietsen en waterskieŽn, maar ook in een treintje door het park.†

Kinderen
Als je van tevoren plannen maakt om te picknicken dan heb je de keus uit verschillende houten tafels, maar een tapa eten bij ťťn van de kiosken is ook een optie. Het park is bijzonder geschikt voor kinderen: er zijn speeltuinen, er rijden twee treintjes rond en uiteraard heb je grasvelden en† veel groen.

Veel Sevillianen vragen om toestemming om hier de verjaardag van hun kinderen te vieren. Dan mogen ze met hun auto de benodigde spullen het park in rijden. Er worden ook activiteiten georganiseerd zoals kindertheater en muzikale evenementen. Kijk hiervoor op de website van het park.

Je kunt ook een kaart van het park downloaden van de website. Zo verdwaal je niet en weet je precies waar je moet zijn voor het treintje, de fietsverhuur of een ijsje.

Idee: pak een Sevici-fiets en rijd naar het park toe. Lekker even het stadscentrum van Sevilla uit en afkoelen, of, als je daarvoor kiest, heerlijk bruin worden!

Sevilla_park-Parque-del-Alamillo-g.jpg

Locatie

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Sevilla in de lente

Visit to Sevilla in spring