SevillaSevillaSevillaSevillaSevilla

Stadsbussen in Sevilla

Met de bus door Sevilla is echt een uitkomst vooral omdat het centrum van Sevilla sinds kort een nieuwe  parkeerwet voor auto's handhaaft. Je mag maar 45 minuten in het centrum met je auto circuleren. Daarna moet je weg, of parkeren in een parkeergarage.

Sevilla_ov-bus-k.jpgHet busbedrijf Tussam heeft een goede website en biedt een buslijn naar elke wijk. Wel even in gedachten houden dat het niet Nederland is waar de bus bijna op de minuut bij de halte verschijnt. Dus heb net als de Sevillianen geduld als de bus iets te laat komt...  

TIP: Met een OV-kaart voor Sevilla heb je 3 dagen lang recht op gratis en onbeperkt gebruik van de metro, bussen, trams in Sevilla. Met deze kaart heb je ook recht op een transfer van de luchthaven van Sevilla naar je accommodatie in de stad.

Bestel hier de OV-kaart voor Sevilla

Kaarten
Er zijn verschillende kaartsoorten:
* Toeristen-dagkaart: 5 euro, geldig in alle buslijnen, verkrijgbaar bij informatieloketten (Prado de San Sebastián en Plaza Ponce de León). Je betaalt 1,50 als borg voor het pasje, dit geld krijg je weer terug na inlevering.
* Toeristenkaart 3 dagen: 10 euro, geldig voor 3 dagen in alle buslijnen, verkrijgbaar bij informatieloketten (Prado de San Sebastián en Plaza Ponce de León). Je betaalt 1,50 als borg voor het pasje, dit geld krijg je weer terug na inlevering.
* 1 rit: 1,30 euro, verkrijgbaar in de bus, met contant geld betalen, liefst gepast.
* Multi buspas (Bonobus): aankoop van de pas bij informatieloketten of de Tabacos winkeltjes en kiosken. Je hebt ze mét overstap (7 euro) en zonder overstap (6,40 euro). Bij elke rit wordt er 0,70 of 0,64 Euro afgehaald. Je moet 1,50 betalen als borg voor het pasje.
* Feria rit: 1,50, verkrijgbaar in de bus

Kijk voor meer informatie op de website van Tussam. Bij itinerarios líneas heb je routes van elke buslijn. Je kunt er ook vanaf de homepage een kaart (overzicht) downloaden. In principe zijn de C1, C2, C3, C4, C5 en C6 de circulaire lijnen, zo circuleert de C5 in het stadscentrum.

Nachtservice:
Lijn 16 rijdt op donderdag, vrijdag, zaterdag en op feestdagen om 0.00, 01.00 en om 02.00 uur vanaf Plaza Jerónimo de Córdoba. Daarnaast rijden de A1,A2,A3,A4,A5 en A6, de N28 en N29 ook s´nachts om 0.00, 01.00 en om 02.00 uur vanaf Prado de San Sebastián.

Speciale bus naar het vliegveld: Deze buslijn heet EA (Especial Aeropuerto). Je kunt een kaartje kopen in de bus en hij rijdt ongeveer elke 30 minuten. Sinds januari 2013 is de busdienst verbeterd! 

Sevilla_ov-bus-g.jpg

Locatie

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Sevilla in de lente

Visit to Sevilla in spring