SevillaSevillaSevillaSevillaSevilla

Flamenco Museum

In Sevilla, als belangrijke flamencostad, mag een flamencomuseum natuurlijk niet ontbreken. Dat is waarschijnlijk wat danseres en eigenares van het museum, Cristina Hoyos moet hebben gedacht toen ze het oprichtte en uiteindelijk op 7 april 2006 opende.

Sevilla__sevilla_museo_flamenco-1.jpgHet Flamencomuseum van Sevilla bevindt zich in een typisch Sevilliaans paleis uit de achttiende eeuw. Het ligt in de bekende wijk Santa Cruz, niet ver van Plaza Alfalfa. Het museum is een aanrader voor zowel toeristen als Andalusiërs die meer over de Andalusische cultuur te weten willen komen en het flamencodansen willen leren begrijpen.  

Als bezoeker krijg je een tour door het museum die  begint in het centrale binnenhof. Daar word je uitgenodigd tot het nuttigen van een drankje. Dit is tevens de plek van vele evenementen. Daarna volgt een multimedia-presentatie. Je krijgt op chronologische volgorde uitleg over het ontstaan van flamenco en de actuele ontwikkelingen.

Sevilla_musea-museo-flamingo-k.jpgShow
Op het eind krijg je een indruk van flamencokostuums en schoenen van bekende hedendaagse artisten. Het museum heeft een eigen flamencoschool van de eigenares (Cristina Hoyos), waar je ook les kunt krijgen.  

Je kunt ook een voorstelling reserveren. Deze beginnen om 19.00 uur en in het weekend om 19.30 uur. De redactie van Sevilla-Nu heeft begrepen dat een show op vrijdag en zaterdag één uur duurt (kosten 23 euro)  en van zondag tot en met donderdag 40 minuten (kosten 15 euro). Eén uur flamencodansles kost 10 euro (maandag tot en met donderdag). Een combikaart met entree, voorstelling én les kost 28 euro.

Flamenco Museum
Calle Manuel Rojas Marcos 3, Sevilla 

Openingstijden: van november tot en met maart elke dag van 9.00 tot 18.00 uur en van april tot en met october van 9.00 tot en met 19.00 uur.
Entree: 10 euro: volwassenen, 8 euro studenten, kinderen: 6 euro 

Sevilla_musea-museo-flamingo.jpg 

Locatie

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Kom naar Sevilla!

Mooie video van de prachtige stad Sevilla en de belangrijkste attracties en bezienswaardigheden.