SevillaSevillaSevillaSevillaSevilla

Maritiem museum (Museo Naval de Sevilla)

De Torre del Oro (gouden toren) is één van Sevilla´s bekendste monumenten. In de toren is tegenwoordig ook een Maritiem Museum gevestigd.

Sevilla__Sevilla_Torre_del_oro-1.jpgTijdens je bezoek aan Sevilla kun je de toren bijna niet mislopen. Hij staat namelijk op de linkeroever van de Guadalquivir, tegenover de stierenvechtersarena. De toren is 36 meter hoog en telt drie delen. De Torre del Oro dankt haar naam aan het feit dat vroeger het tweede gedeelte verguld leek en er een gouden glans in de rivier schitterde. Sommigen brengen haar naam echter in verband met het goud dat werd opgeslagen in de toren in de tijd van de koloniale handel met Zuid-Amerika. 

Maritiem museum  
Na een grondige restauratie van de toren werd het op 24 juli 1944 officieel het Maritiem Museum (Museo Naval de Sevilla). Je ziet er verschillende antieke scheepvaart-instrumenten, maquettes, historische opnames en zeevaart-kaarten. In 2005 werd het opnieuw gerestaureerd.

De hop on en off bus van Sevilla stopt vlakbij de toren en je kunt ook heerlijk wandelen langs de oever van de rivier. Voor uitzicht op de toren met een hapje en een drankje kun je het beste aan de overkant van de rivier in de wijk Triana gaan zitten bijvoorbeeld op het terras van 'El Embarcadero' in Calle Betis. Het ligt naast restaurant Río Grande en tegenover restaurant San Marcos. 

Museo Naval de Sevilla
Paseo de Cristobal Colón s/n, Sevilla

Openingstijden: Di t/m vrij: 10.00 tot 13.30 uur. Zaterdag en zondag: 10.30 tot 13.30 uur. Maandag en feestdagen gesloten.
Entree: normaal 2 euro, 1 euro voor ouderen en studenten. Gratis op dinsdag. 

Sevilla_musea-museo-naval-de-sevilla-g.jpg 

Locatie

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Sevilla in de lente

Visit to Sevilla in spring