SevillaSevillaSevillaSevillaSevilla

Museo Palacio de la Condesa de Lebrija

Het paleis van de gravin van Lebrija in Sevilla werd gebouwd in de 15e en 16e eeuw in de mudéjarstijl. Het was destijds een Sevilliaans herenhuis. De bovenverdieping werd bewoond in de winter en men leefde beneden in de zomer. zowel de voorgevel alsmede de structuur van het huis, met in het midden een patio en een tuin, zijn typisch Sevilliaans. 

Sevilla_museo-palacio-condesaIn 1901 kocht Doña Regla Manjón Mergelina, de gravin van Lebrija, het huis. Zij was een echte architectuur- en kunstliefhebber en maakte van het huis een echt paleisje met een bijzondere collectie van onder andere romeinse mozaïeken en moorse kunstwerken.
 
Volgens deskundigen is het paleis het best betegelde museum van Europa. Met wel 580 vierkante meter aan Romeinse mozaïeken op de vloer en aan de muren is het één van de belangrijkste privé-collecties ter wereld.

Net als in een archeologisch museum kom je in dit paleis bijzondere Sevilliaanse kunstschatten uit verschillende tijdperken tegen. Je moet wel goed opletten. Loop dit parelstuk van Sevilla niet voorbij, want het ligt onopvallend in één van de winkelstraatjes in de binnenstad. Tip: koop alleen een kaartje voor de benedenverdieping met de fraaie tegel- en mozaïekwerken. Kijk op de website voor een impressie! De bovenverdieping is minder interessant.

Museo Palacio de la Condesa de la Lebrija
Calle Cuna 8, Sevilla

Sevilla_musea-museo-palacio-de-la-condesa-de-lebrija.jpgEntreekosten:
Benedenverdieping: 5 euro
Bovenverdieping (bewoond door de familie): 8 euro inclusief gids

Openingstijden:
Maandag tot en met vrijdag 10.30 tot 19.30 uur
Zaterdag: 10.00 tot 14.00 uur en van 16.00 tot en met 18.00 uur. Zondag: 10.00 tot 14.00 uur
In de maanden juli en augustus gelden andere tijden, zie de website.

Locatie

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!