SevillaSevillaSevillaSevillaSevilla

La Giralda

Een van de meest indrukwekkende monumenten van Sevilla is de Giralda, de 104,5 meter hoge klokkentoren die tevens hét herkenningsteken van Sevilla is. De Giralda werd van 1184 tot 1195 gebouwd onder emir al Mumin Abu Yacub. Ze was destijds de hoogste minaret ter wereld.

De Giralda staat tegen de kathedraal aan. Ze heeft tegenwoordig 25 klokken. De oudste dateert uit 1400. Sinds 1928 staat de toren op de lijst van Spaans Nationaal Erfgoed en sinds 1987 staan zowel de Giralda als de kathedraal op de werelderfgoedlijst van Unesco.

TIP-1: Boek een skip-the-line ticket voor de Giralda-toren en de Kathedraal.

Boek hier een ticket voor de Giraldatoren en de Kathedraal 

TIP-2: Met de Super Sevilla Combi kan je online skip-the-line tickets reserveren voor de Giralda-toren, de Kathedraal en het prachtige paleis Real Alcazar en de tuinen.

Bestel hier de Super Seviila Combi!

Sevilla_giralda

Uitzicht
Het is zeker de moeite waard om deze bijzondere toren te beklimmen. Bijzonder, want je stijgt niet via trappen, maar over hellingen zo´n 70 meter de hoogte in, via 35 verdiepingen. Ook het uitzicht is spectaculair. Vanaf verschillende hoogtes heb je een indrukwekkende blik op de stad met haar buitenwijken, de Guadalquivir rivier en haar monumenten. Vroeger beklom de muezzin, die de islamieten tot gebed opriep, deze toren te paard.  

Beeld
De Giralda dankt haar naam aan het vier meter hoge bronzen beeld op de top. Dit symboliseert de overwinning van het christelijk geloof en draait mee met de wind. Giralda is dus eigenlijk een windwijzer. Helaas is dit beeldhouwwerk niet het oorspronkelijke beeld van de minaret. Het stamt uit de zestiende eeuw en verving de originele, die verloren ging bij een aardbeving in 1356. 

Sevilla_giralda-toren

Leuk om te weten is dat de Giraldatoren zó belangrijk was voor de moslims dat deze, bij de overgave van de stad aan de christenen in 1248, toestemming vroegen om de toren af te breken. Het antwoord van de Spaanse commandant luidde toen: "Als er maar één steen van de toren wordt weggenomen worden alle Moren gedood".

La Giralda 
Calle Mateo Gago 1, Sevilla

Openingstijden: ma t/m za: 11.00 tot 17.00 uur, zondag: 14.30 tot 18.00 uur.
Entree: om de Giralda te beklimmen koop je een gecombineerde toegangskaart voor zowel de toren als de kathedraal.
Normaal 8 euro. Gepensioneerden en studenten tot 26 jaar: 2 euro.
Gratis voor werklozen, kinderen tot 16 jaar, Sevillianen, inwoners van Sevilla en invaliden.

Sevilla_giralda-toren

Locatie

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!