SevillaSevillaSevillaSevillaSevilla

Casa de Pilatos

Het Casa de Pilatos in de Joods-Arabische wijk Santa Cruz is nog zo´n monument dat je als toerist in Sevilla niet mag missen. Het is een Mudéjar paleis gebouwd aan het eind van de 15e eeuw door D. Pedro Enríquez, diens vrouw Catalina de Ribera en hun zoon Fadrique Enríquez de Ribera.

De naam 'Huis van Pilatos' werd door Fadrique bedacht na zijn pelgrimstocht naar Jeruzalem in 1519. Hij renoveerde het pand en gebruikte daarvoor het huis van Poncius Pilatus. Tegenwoordig is het monument in handen van de Duques van Medianceli. 

Sevilla_casa-pilatos

Via de indrukwekkende marmeren entree uit 1529 kom je op de gedecoreerde binnenplaats met in het midden een grote waterput. De beelden die hier staan zijn afkomstig uit Itálica, de oude Romeinse stad bij Santiponce (ook een bezoek waard!). 

Sevilla_casa-pilatos

Tuin
Van de binnenplaats kom je in de tuinen en in het paviljoen. De trappen naar boven zijn bijzonder mooi versierd met een ronde houten koepel aan het plafond en aan weerskanten mudéjar tegels. Eenmaal boven kom je in kamers die rijk gevuld zijn met prachtige frescos, kunst en schilderijen uit de 16e tot de 19e eeuw. Een van de bekendste werken is het schilderij La Piedad van Sebastiano del Piombo uit 1539. De kapel in het pand is gotisch. Er worden vele oude manuscripten en antiquiteiten bewaard..

Sevilla_casa-pilatos

Een bezoek zal je zeker niet teleurstellen. Het paleis staat bekend als één van de best bewaard gebleven panden uit de 16e eeuw in Sevilla.

Casa de Pilatos
Plaza de Pilatos 1, Sevilla

Geopend van 9.00 tot 19.00 uur (april-oktober) en van 9.00 tot 18.00 uur (november-maart).

Overige informatie:
Gratis bezoek voor EU-inwoners op woensdag van 15 tot 18 uur. Andere dagen 8 euro voor het hele paleis met een rondleiding van 30 minuten. Een bezoek aan de binnenplaats en tuinen kost 5 euro.

Sevilla_casa-pilatos

Locatie

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!