SevillaSevillaSevillaSevillaSevilla

Metropol Parasol

Metropol Parasol is een opvallende, moderne houten constructie op de Plaza de Encarnación in Sevilla. Het project, ook bekend als 'las Setas' (de paddestoelen), is een multifunctioneel gebouw naar een ontwerp van architect Jürgen Mayer. Het bestaat uit vier niveau's.

Sevilla_metrpol-parasol

Antiquarium
Ondergronds, op 5 meter heb je het Antiquarium: een collectie van archeologische vondsten uit de Romeinse (1e-6e eeuw na Chr.) en Almohade tijd (11e-13e eeuw),  midden in de binnenstad van Sevilla. Zie voor meer informatie over het Antiquarium de pagina over musea. Op straatniveau heb je een groenten- en fruitmarkt met daarboven een groot plein van 3500 m2 voor culturele evenementen als concerten, en dergelijke.

Sevilla_metropol-parasol

Uitzicht
Helemaal boven op het bouwwerk (op ongeveer 28,5 meter hoogte) is een wandelpad gemaakt. Vanaf dit pad heb je een prachtig uitzicht over het centrum van Sevilla. Langs het pad zijn bordjes geplaatst waarop je kunt lezen wat je allemaal kunt zien.

Sevilla_metropol-parasol

De houten structuur van 'de paddestoelen' van Metropol Parasol is heel apart en origineel. In het gebouw zijn ook enkele horeca-gelegenheden waar je terecht kan voor het nuttigen van een drankje met een tapa (romantisch...). De moeite van een bezoek zeker waard! 

Metropol Parasol (Setas de Sevilla)
Plaza de la Encarnación, Sevilla 

Geopend van 10.00 tot 14.00 uur en van 18.00 tot 23.00 uur. 
De entree bedraagt 1,20 euro, behalve voor inwoners van Sevilla.

Sevilla_metropol-parasol-1
Sevilla_metropol-parasol-2
Sevilla_metropol-parasol-3
Sevilla_metropol-parasol-4

Locatie

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Sevilla in de lente

Visit to Sevilla in spring