SevillaSevillaSevillaSevillaSevilla

Sevilla is een buitengewone schoenenstad

Voor wie van schoenen houdt is Sevilla een paradijs. Je kunt dan ook gerust aannemen dat er keuze genoeg is, de kwaliteit goed en de prijzen heel redelijk zijn. De straten Sierpes, Tetuán en Huelva staan vol met schoenenwinkels. Sevilla-Nu geeft je een overzicht van de bekende schoenenzaken met name in hartje centrum van de stad.  

Sevilla schoenmodeEen populaire schoensoort in Sevilla, vooral tijdens het voorjaar (ook voor de Feria) en in de zomermaanden, is de espadrille, in het Spaans 'alpargata'. Het is een soort sandaal van canvas of katoen met een zooltje gemaakt van touw en rubber. Maar behalve deze comfortabele zomersandaal is er veel meer schoenenmode. De Sevilliaanse vrouwen houden van het dragen van schoenen met bijpassende accessoires bijvoorbeeld oorbellen of een tas. Vele schoenenzaken spelen hier op in.

Antonio Ortiz:
 een van de beste schoenenwinkels in Sevilla met super originele, moderne modellen voor mannen en vrouwen. O.a de merken: Onitsuka Tiger, Jocomomola, Vans en Sugar Schoes. Voor diegene die niet te veel geld wil uitgeven, ga niet naar binnen en geniet van de etalage of koop tijdens de opruiming...
Calle Velázquez 5

Castañer:
 al 3 eeuwen lang gespecialiseerd in espadrilles dus voor de mooiste en meest chique espadrilles (alpargatas) ga je naar deze winkel. Inmiddels werken ze ook voor Louis Vuitton, Chanel en Tom Ford.
Calle Rosario 16

Calzados Mayo:
 al sinds 1940 het adres voor ambachtelijke leren flamenco- en dansschoenen, ook laarzen voor de bedevaart naar El Rocío of gewoon een feria. Het is even zoeken, want de winkel ligt verscholen achter een grote poster op het Plaza de la Alfalfa 2. 

Calzados Zabol:
 traditionele, klassieke schoenenzaak, geliefd bij de Sevillanen. Al open sinds 1928 in hartje centrum van Sevilla.
Calle Sierpes 43

Camper:
 unisex, praktisch, comfortabel en kwalitatief ijzersterk, om te showen hoef je geen pijn meer te lijden....
Calle Tetuán 24

Fosco: veel keus voor mannen en vrouwen en up- to date design schoenen voor een hele redelijke prijs.
Calle Rioja 14 


MaryPaz:
 van oorsprong Sevilliaanse schoenenwinkel! Heerlijke mode tegen een lage prijs. Voor dat geld koop je die pump gewoon, misschien kwalitatief iets minder goed...maar de 'Sevillanas' zijn er gek op!
Calle Tetuán 27

Pilar Burgos:
 kleurrijke schoenen vooral handig als je nog schoenen moet hebben bij die éne jurk. Schoenmode tegen een eerlijke prijs.
Avenida de la Constitución 22

Nicolás:
 al meer dan 80 jaar in Sevilla met kwaliteitsschoenen voor dames en heren met merken als Camper, Clarks, Yanko en Lotusse maar ook eigen ontwerpen. Populair onder de Sevillianen.
In vele straten te vinden; Calle de la Constitución, Calle Sierpes, Calle Sagasta, Calle Tetuán 6, etc.

Paco Rodríguez:
 kwaliteits merken en elegante avondschoenen met bijpassende accessoires.
Calle Tetuán 5-7

Timberland:
 net als in Nederland vooral bekend met 'boots' voor de avontuur- en natuurliefhebbers, ze hebben ook kleding.
Calle Sierpes 32

Ziros:
 deze schoenenzaak is niet te missen in Sevilla met uitdagende schoenen van onder andere het merk Fly uit London. Ze hebben ook mooie tassen. Dus een combi schoen met tas is zo gemaakt. Calle Tetuán 7

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Sevilla in de lente

Visit to Sevilla in spring