SevillaSevillaSevillaSevillaSevilla

Versmarkten in Sevilla

Naast de antiek- en vlooienmarkten kent elke wijk van Sevilla haar eigen versmarkt die elke ochtend tot half twee vol liggen met de meest heerlijke producten. Bijna altijd kun je hier ook terecht voor vers brood, een kopje koffie en/of ontbijt.

Sevilla_markten-vers.jpgMercado de la Encarnacion
De nieuwste en meest spectaculaire versmarkt is te vinden in het centrum op het Plaza de la Encarnación. De Mercado de la Encarnacion bevindt zich midden in de bouw van de zes paddestoelen (officieel het Metropol Parasol project). Een bezoekje aan deze markt is zeker de moeite waard, al was het maar om even onder de paddestoelen door te lopen of om over de 28,5 meter hoge boulevard te wandelen. Vanaf hier heb je een spectaculair uitzicht over Sevilla.

De meningen van de Sevillanos over deze markt zijn verdeeld, van misplaatst tot mooi, maar wel heel duur. De totale kosten van het gebouw waren 150 miljoen euro. Open van 10.00 tot 14.00 uur en van 18.00 tot 23.00 uur.
Adres: Plaza de Encarnación, Sevilla

Triana 
Een andere bekende markt is die van de wijk Triana (Plaza Altozano). Van maandag- tot en met zaterdagochtend kun je hier naast groenten en fruit ook terecht voor o.a. Spaanse ham, olijven, olijfolie, kaas, brood en droogbloemen.

Sinds kort worden er in de wijk van San Lorenzo ook speciale ecologische markten gehouden, de VVV van Sevilla heeft informatie over de dagen. 
Adres:Calle Cristo del Buen Fin 4, Sevilla

Locatie

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!