SevillaSevillaSevillaSevillaSevilla

Lekker eten bij de gastromarkt Mercado del Barranca

Sinds november 2014 heeft Sevilla ook haar eigen gastromarkt. Toen opende in de hallen van Las Navas del Barranco de Mercado Gourmet Lonja del Barranco, de eerste gastromarkt van de stad haar deuren. Overdag en 's avonds kun je hier in allerlei restaurants genieten van gerechten gemaakt van verse producten van de markt.

Sevilla_mercado-barranco-marktIn navolging van steden als Madrid, Cordoba, Malaga en Florence (ItaliŽ) doet tegenwoordig ook Sevilla mee in de culinaire trend van gastromarkten. Dit is een overdekte markt waar je niet enkel eten kunt kopen, maar ook direct kunt aanschuiven om te proeven van lokale en authentieke gerechten met een lekker glas wijn erbij.

In de gebouwen van Las Naves del Barranco, al jaren een traditionele markt in de Calle Arjona, kunnen de verse producten die worden aangeboden in twintig restaurantjes met allemaal hun eigen specialiteit ter plekke worden geproefd. Vis, vlees, op de bakplaat of gefrituurd, fruit, groente, kaas, noten, olijven, tapas en zelfs hamburgers en sushi worden in vele gedaanten aangeboden.

Een aantal bekende restaurants uit Sevilla hebben ook een eigen plekje op een van de twee verdiepingen in de Mercado del Barranco, zoals Cambados, Cruzcampo,† Peggy Sue's Grill, The Salmoreteca, Mushi, Rice & Co en Burratina. Het gebouw (naar een ontwerp van Gustave Eiffel) heeft ook een terras om op (de vele..) zonnige dagen in Seviila te genieten van het uitzicht op de rivier.

De markt is open van zondag tot donderdag van 10 uur 's ochtends tot middernacht en vrijdags en zaterdags zelfs tot twee uur 's nachts.

Mercado del Barranco
Calle Arjona 24, Sevilla Openingstijden: zondag-donderdag 10.00 tot 24.00 uur. Vrijdag en zaterdag 10.00 tot 02.00 uur

Sevilla_markt-gastromarkt

Sevilla_mercado-barranco-markt

Locatie

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Sevilla in de lente

Visit to Sevilla in spring