SevillaSevillaSevillaSevillaSevilla

Restaurant Santa Marta

Bij bar-restaurant Santa Marta eet je de grootste flamenquín van Sevilla en zit je op een leuk terras op een idyllisch plein met de mudéjar kerk, San Andrés, midden in het 'kloppend hart' van Sevilla. Een echte aanrader op een zonnige dag na een ochtend cultuur proeven of shoppen.

bar santa martaWe hebben het weer over een echte klassieker! Santa Marta biedt goede tapas tegen een eerlijke prijs tussen de 2 en 2,50 euro. De gerechten zijn typisch Sevilliaans-Andalusisch.

Welke tapas mag je niet missen?
Bovenal de flamenquín (gepaneerde rol met kalfsvlees, ham en kaas) is onweerstaanbaar lekker maar ook enorm groot! Bijna alle recensies op het internet refereren aan deze verrukelijke vlees-kaasrol. Het is vooral handig om deze te bestellen als de honger groot is of als je met een groep bent. Hij kost ongeveer 15 euro, maar dan heb je ook echt de grootste en beste flamenquín van Sevilla gegeten!

Daarnaast staat Santa Marta bekend om haar tortilla de patatas, solomillo al whisky, patatas alioli, San Jacobo en rijst. Ze hebben bovendien ook de beroemde 'churros' (soort donutstengels) als ontbijt of rond een uurtje of vijf voor bij de koffie. Je kan met creditcard betalen.

Santa Marta
Calle Angostillo 2, 
41003 Sevilla

Locatie

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!