SevillaSevillaSevillaSevillaSevilla

Zwaluwdans - Jet Nijland

Zwaluwdans, de debuutroman van Jet Nijland heeft als decor Sevilla, de hoofdstad van Andalusië, Zuid Spanje. Maar naast deze kleurrijke stad zijn een dansende zwaluw en een verboden liefde ook belangrijke onderdelen van deze dual-time roman.   

Sevilla_Boeken_Zwaluwdans_Jet_NijlandDual-time omdat het zich afwisselend afspeelt in het verleden tijdens de Spaanse Burgeroorlog , erna en in het heden, daarnaast kent het vier verhaallijnen van de vier hoofdpersonen, Elisa en Manuel in het heden en Nando en Neva in het verleden.  

Elisa ontvangt na bijna dertig jaar een mysterieuze brief van haar Spaanse vader en dat zet haar leven volledig op zijn kop. In de brief leest ze dat ze een huis in Sevilla erft. Ze laat haar saaie bestaan in Nederland achter zich en vertrekt naar de stad van de palmbomen, de paleizen en de flamenco. 

Daar komt ze meer te weten over de onvoltooide liefdesgeschiedenis van Nando en Neva. Ze werden verliefd op elkaar tijdens de Spaanse Burgeroorlog, maar hun status en de politieke verdeeldheid maakten hun toekomst onmogelijk. Kan hun liefde de haat en de verdeeldheid alsnog overwinnen? Voor liefhebbers van dit genre is dit een heerlijk boek en goed voor een paar uurtjes leesplezier. Het leest makkelijk weg, en de hoofdstukken hebben de persoonsnaam en het bijbehorende jaartal wat de sprongen in de tijd makkelijk bij te houden maakt. 

Jet Nijland (1979) werd geboren op de Veluwe en verhuisde voor haar studie naar de Randstad. Ze woont in een klein dorp bij Leiden met haar man Jochem en kat Mous. Jet leest en reist graag. Tijdens een vakantie in Sevilla inspireerde het prachtige Casa de Pilatos haar tot het schrijven van haar debuut Zwaluwdans.

Zwaluwdans
Jet Nijland
Ellesy, 2022
ISBN 9789464490589
€ 17,95 (paperback)
€   9,95 (ebook)
€ 16,95 (luisterboek)

Bestel Zwaluwdans bij bol.com

Bestel het ebook bij bol.com

Bestel het luisterboek bij bol.com

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Sevilla, parel in Andalusië (Spanje)

Sevilla, prachtige stad in Andalusie (Spanje). Beelden van bezienswaardigheden, parken en de flamenco in Sevilla.