SevillaSevillaSevillaSevillaSevilla

Berichten uit de vallei

‘Berichten uit de vallei' van Stefan Brijs is het vervolg van het alom geprezen ‘Andalusisch logboek’. Het is een tijdloos verslag van een streek met Sevilla als hoofdstad, waar de natuur nog veel te bieden heeft, maar tegelijk al veel aan het verliezen is.  

Sevilla_Boeken_Stefan_Brijs_Berichten_uit_de_valleiBrijs concentreert zich in vier seizoenen lang op de natuur in het zuiden van Spanje, waar hij sinds 2014 woont. Vanuit zijn schrijfhut op een heuvelflank observeert hij het leven in de vallei en beschrijft hij met oog voor elk detail in vaak lyrische, soms kritische stukken de pracht maar ook de teloorgang van wat hij in Andalusië door zijn raam ziet.

Stefan Brijs (1969) debuteerde in 1997 met de roman De verwoording. Hierna volgden, naast een aantal essays, een roman en een novelle en zijn grote doorbraak De engelenmaker (2005). De roman werd bekroond met de Gouden Uil Publieksprijs en genomineerd voor zowel de Libris als de AKO Literatuurprijs.

In 2011 verscheen Post voor mevrouw Bromley, en in 2015 volgde Maan en zon, de ‘grote Antilliaanse roman,’ volgens HP/De Tijd. In mei 2017 verscheen het Andalusisch logboek, een bonte verzameling van aantekeningen en impressies, belevenissen en verhalen over de natuur, de cultuur, de geschiedenis en de mensen in het zuiden van Spanje, waar Brijs sinds 2014 woont.  

Berichten uit de vallei - natuurlogboek
Stefan Brijs
Atlas Contact, 2020
ISBN 9789045040592
€ 21,99 (paperback)
€   9,99 (ebook)

Bestel Berichten uit de vallei bij bol.com

Bestel het ebook bij bol.com

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Sevilla in de lente

Visit to Sevilla in spring