SevillaSevillaSevillaSevillaSevilla

Nachtbus naar Andalusië

Nachtbus naar Andalusië is een semi-autobiografische novelle van de Duitse auteur Eugen Ruge (Rusland 1954). Het beschrijft de herinneringen van een succesvolle Duitse toneelschrijver aan een Spanjereis in de jaren '90 van de 20e eeuw, waar hij als aankomend rusteloos schrijver zijn eerste boek wilde schrijven.

euge_ruge_nachtbus_naar_andalusieEen man laat alles achter zich: zijn stad, zijn land, zijn leven tot nu toe. Bij toeval belandt hij in Andalusië, in het vissersdorpje Cabo de Gata.

De omgeving doet verlaten aan, de wind is kil: geen plaats om te blijven. Het enige levende wezen waarmee hij contact heeft, is een kat. En plotseling krijgt hij de indruk dat het dier hem iets wil zeggen.

Eugen Ruge (Rusland, 1954) is een Duitse auteur, regisseur en vertaler Russisch. Na een studie wiskunde aan de Humboldt-universiteit in Berlijn werd Ruge wetenschappelijk medewerker aan het Zentralinstitut für Physik der Erde. Hij vertaalde diverse werken van Tsjechov en werkt momenteel als docent in Berlijn en Weimar. Sinds 1986 schrijft hij teksten voor theater, televisie en film. In 2009 ontving Ruge voor zijn romandebuut In tijden van afnemend licht de Alfred-Döblin-Preis, een naar de Duitse schrijver Alfred Döblin vernoemde literatuurprijs voor (nog) niet gepubliceerd proza. Deze prijs (€ 15.000) werd in 1979 door Günter Grass in het leven geroepen.


Nachtbus naar Andalusië
Eugen Ruge
Uitgeverij De Geus, 2014
ISBN 9789044529197
€ 23,34 (hardcover)
€ 10,00 (paperback)

Bestel Nachtbus naar Andalusië bij bol.com

Bestel de paperback bij bol.com


 

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Sevilla in de lente

Visit to Sevilla in spring