SevillaSevillaSevillaSevillaSevilla

Het Trommelvel

Een computerpiraat die doordringt tot het computersysteem van het Vaticaan, een Sevillaanse barokke kerk die 'uit zelfverdediging mensen doodt', een corrupte aartsbisschop, een frauduleuze bankier, een schandaaljournalist,  drie delinquenten, een gelovige oude vrouw met een knappe dochter en nog meer  personages behoren tot de ingrediënten van deze complexe en ingenieuze literaire thriller. 

Sevilla_boek-trommelvel.jpgNet als de twee eerste bestsellers, De Club Dumas en Het paneel van Vlaanderen, maakt Pérez-Reverte in Het trommelvel een schijnbaar 'koele' observant tot hoofdpersoon en laat deze uitgroeien tot een verhitte participant in de actie. In Het trommelvel is dat Vader Lorenzo Quart, die werkzaam is voor de inlichtingendienst van het Vaticaan - door sommigen smalend 'Gods politie' genoemd.

Naast zijn werk is Quarts - knap, gedistingeerd en goedgekleed - grootste uitdaging het behoud van de gelofte van het celibaat, want hij moet soms letterlijk de vrouwen van het lijf houden.
De grootste bedreiging vormt een adembenemend mooie, adellijke bankiersvrouw, wier echtgenoot echter de spit vormt van een samenzwering tegen de Kerk. Tengevolge van dit complot zijn al twee mensen omgekomen en meer geweld ligt opde loer...

De roman geeft een goed beeld van een stedelijke gevestigde orde, van de interne verhoudingen binnen het Vaticaan maar roept vooral herinneringen aan de stad Sevilla op.

Arturo Pérez-Reverte is een bekend schrijver van literaire avonturen-en misdaadromans. Zijn boeken staan bekend om de vele verbanden en niveaus, vol met raadsels en hints. Een aanrader!


Het Trommelvel 
Arturo Pérez-Reverte
Karakter Uitgevers BV, 2010
ISBN 9789061124283 
€29,95 (paperback)

Bestel Het trommelvel bij bol.com


Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!