SevillaSevillaSevillaSevillaSevilla

Rompemoldes in Sevilla - kunst en ambachten

Rompemoldes is een hedendaagse kunst- en kunstambachten-galerie in de wijk La Macarena in Sevilla. Een ieder die op zoek is naar een uniek artisanaal geschenk of naar een kunstwerk kan hier kiezen uit grafiek, keramiek, schilderkunst, juweel- en textielontwerpen.

kunstgalerie RompemoldesHet bijzondere van Rompemoldes is dat alle kunstenaars hun eigen atelier, winkel en woonplaats op één locatie hebben. Je kunt het zien als een artistieke promenade waar je de artiesten zelf aan het werk ziet, in hun winkel of atelier en waar ze hun leven delen.

Binnenplaats
Deze manier van leven was een fenomeen in Sevilla en staat bekend als 'corral de vecinos' vrij vertaald 'binnenplaats van de buren'. Deze binnenplaatsen werden gezamenlijk gebruikt voor onder andere koken, wassen, verjaardagen, trouwerijen en andere sociale aangelegenheden. Om het te vergelijken met een authentieke binnenplaats ga je naar de wijk Triana (Calle Pages del Corro) of zoek je de Corral del Conde (Calle Santiago) die stamt uit 1561. Meer over deze 'burengroepen' via deze link over de wijk Triana.
 
Maar bovenal, mocht je de Calle San Luis in de wijk La Macarena passeren, schroom dan niet en loop bij Rompemoldes naar binnen! Het is er gezellig en geeft je een andere kijk op het klassieke Sevilla.

Rompemoldes
Calle San Luis 70, Sevilla

Locatie

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Sevilla, parel in Andalusië (Spanje)

Sevilla, prachtige stad in Andalusie (Spanje). Beelden van bezienswaardigheden, parken en de flamenco in Sevilla.