SevillaSevillaSevillaSevillaSevilla

Papelería Ferrer

Papelería Ferrer in Sevilla is de oudste kantoorboekhandel van Spanje maar dat niet alleen, het staat op nummer drie als het gaat om de oudste van Europa. Ferrer werd opgericht in 1856.

Sevilla_winkels-Papeleria-Ferrer-k.jpgWat een romantische gedachte is dat eigenlijk want het betekent dus dat de beroemde schilder Gonzalo Bilbao hier ongetwijfeld zijn schildersdoeken kocht en dat de gebroeders Álvarez Quintero hier hun schrijfwaren bemachtigden voor hun befaamde theaterstukken.

Toeval
Heel bijzonder is de geschiedenis van deze kantoorboekhandel omdat het eigenlijk per toeval werd opgericht door het Catalaanse stel Ferrer en Vidal. Zij misten hun boot in het jaar 1856 naar Argentinië en moesten zes maanden wachten in Sevilla op de volgende. Om in de tussentijd rond te komen richtten ze deze 'papelería' op en dankzij de goede handel die ze deden met hun winkel besloten ze de boot naar Argentinië maar te laten varen.

De winkel in de beroemde Calle Sierpes is een lust voor het oog, de 'ouderwetse' etalage ligt vol met schrijfgerei en eenmaal binnen vind je er de mooiste cadeau-artikelen, soms bijna antiek. Het is bij uitstek dé winkel voor schrijvers, kunst- en papierliefhebbers. 

Papelería Ferrer 
Calle Sierpes 5, Sevilla

Locatie

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Sevilla, parel in Andalusië (Spanje)

Sevilla, prachtige stad in Andalusie (Spanje). Beelden van bezienswaardigheden, parken en de flamenco in Sevilla.