SevillaSevillaSevillaSevillaSevilla

Hotel Alfonso XIII

Hotel Alfonso XIII is niet zomaar een hotel, nee, het is het meest bekende en†luxueuze hotel van Sevilla. Het is dan ook een vijfsterren-hotel. Het werd gebouwd als luxe accommodatie voor de wereldtentoonstelling van 1929 die gedeeltelijk in Barcelona en gedeeltelijk in Sevilla plaatsvond. De bouw duurde van 1916 tot 1928. Het hotel is is opgetrokken in de neomudťjar-stijl en vernoemd naar Koning Alfons XIII van Spanje, die het gebouw destijds ook opende.

Sevilla_hotel-alfonso

Hotel Alfonso is geheel gerenoveerd en sinds maart 2012 weer open voor publiek. De locatie van het prachtige hotel is ideaal: vlakbij het paleis Real Alcazar, de kathedraal en de Giralda-toren en de sfeervolle wijk Santa Cruz. De Torre del Oro en de oevers van de rivier de Guadalquivir liggen op slechts 200 meter afstand.

Het elegante interieur van hotel Alfonso XIII wordt gekenmerkt door bogen in Arabische stijl en is rijkelijk gedecoreerd met azulejos (de typisch Andalusische keramische tegels) en smeedijzeren elementen. Het hotel beschikt over 147 kamers en suites die allemaal uniek zijn. De kamers zijn voorzien van airconditioning, minibar, tv, badjas en slippers. Alle kamers hebben een kleine koelkast met drankjes en snacks. Er is ook gratis internet beschikbaar.

Reserveer hier een kamer in hotel Alfonso XIII

Sevilla_hotel-alfonso

Faciliteiten
Het hotel beschikt over een buitenzwembad, een fitnessruimte en een karakteristieke binnentuin met een fontein. Eten en borrelen kun je in hotel Alfonso bij drie verschillende restaurants en bars. Informeel dineren met tapas en borrelen kun je bij restaurant ENA by Carles AbellŠn naast het zwembad.

Restaurant San Fernando bevindt zich op de binnenplaats van het hotel. Her kun je ontbijten, lunchen en dineren in Andalusische stijl met traditionele, lokale gerechten. Naast de binnenplaats ligt een terras en cocktailbar Americano.

Hotel Alfonso XIII
Calle San Fernando 2, Sevilla

Sevilla_hotel-Hotel-Alfonso-XIII--g.jpg

Sevilla_hotel-alfonso

Locatie

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Sevilla in de lente

Visit to Sevilla in spring