SevillaSevillaSevillaSevillaSevilla

De Moren

In het jaar 712 kwam Sevilla onder Moorse overheersing en kwam het onder toezicht van Córdoba te staan. In 1031 werd Sevilla hoofdstad van een taifa-koninkrijk (o.l.v een emiraat). De term Moren werd gebruikt ter benoeming van de Islamitische bevolking gedurende de Middeleeuwen. De Moren zijn dus eigenlijk Arabieren en Berbers.

Sevilla_geschiedenis-moren-k.jpgTijdens het bewind van koning al-Mutamid maakt Sevilla een grote culturele ontwikkeling door (deze koning hield van cultuur en kunst). Omdat al-Mutamid niet goed overweg kon met christelijke koningen riep hij de hulp in van de Almoradiven uit Noord-Afrika.

Deze namen uiteindelijk de macht over, maar kwamen daarna (in de twaalfde eeuw) in handen van de Almohaden. Opnieuw brak er een bloeitijd aan.  Zo ontstonden er nieuwe buitenwijken en werden de Giralda en de moskee aangebouwd op de plek waar nu de kathedraal staat.

Sevilla werd in 1248 heroverd door Ferdinand III en deze werd opgevolgd door Alfons X en Peter I. Hij liet het Alcįzar restaureren om er zelf te gaan wonen.

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!