SevillaSevillaSevillaSevillaSevilla

Sevilla Sights: tours met Nederlandse gids

De organisatie Sevilla Sights van de Nederlandstalige Dolores Rubio Jimenez verzorgt wandel- en fietstours door Sevilla. Laat je meenemen door de smalle straatjes, steegjes, pleintjes van Sevilla en proef de sfeer van deze adembenemende stad. Naast het samenstellen van een passend programma en begeleiden van culinaire en sightseeing-tours kan Sevilla Sights ook adviseren over accommodaties, e.d.

Sevilla biedt heel veel mogelijkheden voor een geslaagde stedentrip. Mooie historische straatjes, musea, prachtige gebouwen, kerken en fraaie tuinen en parken. Je kunt zelf op pad gaan maar je kan je ook laten vergezellen door Dolores, een Nederlandstalige gids. Zo kom je veel meer over de stad te weten, hoor je boeiende verhalen over wat er zich achter de fraaie gevels in de kronkelende straatjes in het verleden heeft afgespeeld en mis je geen van de bijzondere bezienswaardigheden en tips voor restaurants in Sevilla.

Sevilla_sevilla-sights-fietstour

Dolores Rubio
Dolores is geboren en getogen in Nederland, haar ouders kwamen uit Sevilla. Dat verklaart misschien ook wel haar liefde voor de stad. Elf jaar geleden besloten haar man en zij om, samen met hun twee kinderen, naar Sevilla te verhuizen. Een grote stap omdat ze allebei hun baan hebben opgezegd en alles achter hebben gelaten.

Sevilla_sevilla-sights-fietstour

Dolores kende Sevilla van de schoolvakanties maar dat is natuurlijk niet hetzelfde als er wonen. De liefde en passie die ze voelt voor Sevilla is niet alleen vanwege haar roots. Ze is van de stad gaan houden sinds ze hier woont en weet hoe de mensen zijn, de gewoontes, de manier van leven, het weer, alles... “Sevilla heeft prachtige straatjes, pleintjes, parken, restaurants en terrasjes waar je niet voorbij mag lopen zonder deze gezien te hebben. Sevilla Sights laat  met veel enthousiasme en passie de mooiste plekjes zien en vertelt over de legendes en historie van de stad”, aldus Dolores.

Fiets- en wandeltours
Samen met Dolores kun je wandel- en fietstochten door de stad ondernemen voor minimaal 2 en maximaal 12 personen. Speciaal voor groepsarrangementen regelt zij een tour op maat. De wandeltour duurt ca 2,5 uur en komt langs highlights als: stierenvechtersarena La Maestranza, Torre del Oro, Kathedraal, Koninklijk paleis Reales Alcázares, Fabrica Real de Tabaco en Plaza de España (eindpunt). Met de fietstour kom je ook langs Metrosol Parasol en rij je door het Maria Luisa park.

Sevilla_sevilla-sights-wandeltour

Groepsarrangementen
Ben je op zoek naar een bijzonder groepsarrangement? Wil je samen met collega’s, vrienden, familie, vereniging of sportclub genieten van een overgetelijk uitje tijdens een stedentrip naar Sevilla? Wil je genieten van zowel cultuur als gastronomie en vooral gezellig samen zijn? Laat Sevilla Sights een programma op maat samenstellen met jullie wensen. Zij staan garant voor een onvergetelijke belevenis en helpen bij het regelen van restaurants, toegansbewijzen, (sportieve) activiteiten, workshops,  tours, etc.

Sevilla_sevilla-sights-ham-varkensIberische hamtour
Naast de tours in Sevilla kunnen liefhebbers van Iberische ham ook een excursie boeken naar Aracena voor een hamtour. Tijdens deze tour wordt eerst een bezoek gebracht aan het prachtige landschap, een beschermd gebied waar voornamelijk kurkbomen staan en waar de Iberische bellota (eikeltjes) varkentjes rondlopen. Daarna volgt de rondleiding door de drogerij, een familiebedrijf van vier generaties waar alles nog op ambachtelijke wijze gedaan wordt. In deze drogerij krijg je stap voor stap het hele proces te zien die de bellotahammen doorlopen. Uiteindelijk mag je natuurlijk ook de ham proeven in de bodega samen met een glas lokale wijn.

Ben je op zoek naar een wandel- of fietstour door het centrum van Sevilla, of zoek je een op maat gemaakt programma voor een groep? Neem dan contact op met Sevilla Sights of kijk op de website voor de mogelijkheden.

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!